Buna seara. Am un copil minor rezultat dintr-o relatie de concubinaj. Copilul este incredintat mie printr-o hotarire judecatoreasca definitiva si irevocabila fara drept de vizita a tatalui, totusi el vrea sa i-a copilul sa locuiasca cu el( fara acceptul meu). Cum pot prevenii ca aceasta situatie sa se intimple? Mai pot lua si alte masuri de siguranta pentru linestea copilului?
Tatal trebuie sa ceara vizita sau autoritate parinteasca in comun.
Nu aveti ce sa faceti in plus, sunteti protejata de hotarare, puteti face plangere penala daca nu vi-l aduce acasa( art 307cod penal)
Tatal fetitei mele a planificat o rapire. Vrea sa o i-a la el in timp ce eu sunt la serviciu si fara ca sa recunoasca ca a luat-o. Mi-a spus fetita mea acest lucru( are 9 ani) si nu stiu cum sa procedez, ce trebuie sa fac?
se i-au in considerare vorbele copilului?
Copilul e destul de mare sa se poata opune.
Dotati-o cu un telefon mobil, invatati-o cum sa sune la 112 sau sa va sune pe Dvs., spuneti-i sa nu urce cu el in masina, sa nu mearga cu el in parc sau in zone necirculate, sa nu-i deschida usa de la apartament, sa vina acasa de la scoala cu colegii-poate are colegi dupa care merg parintii sa-i scoata de la scoala....
Fata e mare, are discernamant, puteti sa o instruiti.