avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 799 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... copilul minor- drepturi parintesti
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

copilul minor- drepturi parintesti

Buna seara. Am un copil minor rezultat dintr-o relatie de concubinaj. Copilul este incredintat mie printr-o hotarire judecatoreasca definitiva si irevocabila fara drept de vizita a tatalui, totusi el vrea sa i-a copilul sa locuiasca cu el( fara acceptul meu). Cum pot prevenii ca aceasta situatie sa se intimple? Mai pot lua si alte masuri de siguranta pentru linestea copilului?
Cel mai recent răspuns: floraresu , utilizator 20:48, 27 Aprilie 2012
Tatal trebuie sa ceara vizita sau autoritate parinteasca in comun.
Nu aveti ce sa faceti in plus, sunteti protejata de hotarare, puteti face plangere penala daca nu vi-l aduce acasa( art 307cod penal)
Tatal fetitei mele a planificat o rapire. Vrea sa o i-a la el in timp ce eu sunt la serviciu si fara ca sa recunoasca ca a luat-o. Mi-a spus fetita mea acest lucru( are 9 ani) si nu stiu cum sa procedez, ce trebuie sa fac?
se i-au in considerare vorbele copilului?
Copilul e destul de mare sa se poata opune.
Dotati-o cu un telefon mobil, invatati-o cum sa sune la 112 sau sa va sune pe Dvs., spuneti-i sa nu urce cu el in masina, sa nu mearga cu el in parc sau in zone necirculate, sa nu-i deschida usa de la apartament, sa vina acasa de la scoala cu colegii-poate are colegi dupa care merg parintii sa-i scoata de la scoala....
Fata e mare, are discernamant, puteti sa o instruiti.
Va multumesc din nou si va mai intrb daca pot face o plingere la politie, ceva sa ne ofere mai multa siguranta, innainte de a se intimpla ceva

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Amenintari din partea tatalui care nu are dreptul sa isi viziteze copilul angelica3525 angelica3525 Am trait in concubinaj,in urma careia a rezultat un copil in varsta de 2 ani.M-am despartit,am obtinut custodia coplilului prin ordonanta presidentiala ramasa ... (vezi toată discuția)
Executare silita minori ContSters372480 ContSters372480 buna seara as avea si eu o intrebare avem si noi o executare silita pentru un minor de 6 ani tatal si bunici refuza sal dea si il influenteaza sa nu mearga ... (vezi toată discuția)
Doresc un sfat - minor traumatizat ContSters302913 ContSters302913 azi 21 09 2014 a venit fetita de 3 ani jumate de la domiciliul tatalui (fiind zi de vizita),foarte traumatizata daca pot spune sau nu stiu eu cuvintul potrivit ... (vezi toată discuția)