avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 933 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... mama semiparalizata vrea sa lase apartamentul ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

mama semiparalizata vrea sa lase apartamentul chiriasului care sta de 3 luni

Buna ziua.Am o problema mai delicata si as dori sa ma ajutati daca puteti cu un sfat.Eu muncesc in afara 6 luni pe an pentru a reusi sa-mi fac si eu ceva in viata.Mama are apartament cu 2 camere si una este inchiriata unui baiat de 3 luni.M-am intors in tara acum 2 luni si cu o saptamana in urma mama a suferit un atac cerebral si a fost dusa la spital.A ramas paralizata pe jumatatea stanga a corpului.Am fost zilnic la ea cate 8-10 ore,i-am luat de toate,am vorbit cu toti medicii.i-am cerut cheile de la casa pt a merge sa-i mai iau cele de trebuinta de acasa si a refuzat vehement spunand ca baiatul cu chirie e acasa si sa ma duc cand e el doar ca ea nu-mi da cheile.Are banii de chirie in casa si euam zis sa ma duc sa-i iau sa-i platesc intretinerea si totusi sa verific casa ca nu pot lasa chiriasul de capul lui.Din nou a refuzat.Tin sa mentionez ca sufera si de scleroza desi nu are certificat dar are tot felul de scenarii de vre-o 3 ani,vedenii,comploturi nefondate de la oameni de pe strada etc.Colegele ei de salon m-au avertizat ca le povesteste ca vrea sa-i lasa apartamentul chiriasului.Noi suntem 3 frati si o ajutam toti si mi-e frica ca va face acest lucru si apoi acel om o va da in strada.Noi nu avem bani in caz ca ea face acest lucru pentru a o intretine avand in vedere ca ea are pensie foarte mica.Noi asa am ajutat-o mereu cu bani dar nu ne permitem sa stam in tara cu chirie,sa avem grija de ea,sa ii platim tratament la privat de recuperare mai ales ca este foarte dificila si spitalul a zis ca daca va continua sa se comporte asa o vor muta la 9 deoarece deranjeaza toata lumea.Intrebarea mea este daca poate sa ii faca vre-un astfel de act acelui baiat,si cum putem preveni acest lucru?Ar fi bine sa ii fac certificat ca nu este in deplinatatea facultatilor mentale?Cum pot sa fac acest lucru?Noi vrem sa o ajutam si sa o stim in siguranta nu ca ajunge in strada si un pusti da baierame in casa ei.Va multumesc anticipat.
Cel mai recent răspuns: MillaParis , utilizator 21:30, 14 Decembrie 2011
Daca vrea sa ii vanda apartamentul chiriasului mama dumneavoastra trebuie sa se deplaseze la notar si daca notarul nu e sigur pe facultatile ei mintale ii va cere un aviz din partea unei comisii de medici in acest sens. Chiar daca va vinde mama dumneavoastra poate sa isi rezerve un drept de abitatie viager si astfel va locui in casa pana la deces.
Avand in vedere situatia in care se afla imi este greu sa cred ca se va deplasa la notar.
Daca vreti sa ii scoateti acel certificat de care spuneti la fel trebuie analizata de o comisie care va stabili sau nu ca e in deplinatatea facultatilor mintale.
Poate i-a si facut act...nu aveti de unde sa stiti...
Nu cred deoarece ea tine actele la o ruda nu in casa si ma gandesc ca nu avea cum fara sa aiba in original actelei imobilului.Stiu ca trebuie o expertiza dar asta e problema ca nu stiu cum sa procedez deoarece ea clar nu va accepta sa fie dusa.Sa vorbesc cu medicii din spital sa chem acolo si sa fie si ei martori sau cum?V-am zis ca deja m-au anuntat ca daca se mai comporta asa o vor muta la 9.Sa-i las sa o duca la 9 in speranta ca cei de acolo ii vor face cum ajunge expertiza si apoi sa o iau?
ironic...tine actele in alta parte de ani de zile special de frica chiriasilor...plus ca acest baiat sta la ea doar de 3 luni...cat despre clauza cu viager stiu ca nu ma pot explica aici in doua cuvinte dar nu o duce mintea pana acolo.e prea credula.daca ii spui ca ieri ai vorbit cu un extraterestru si ai facut o conspiratie cu el te crede.
Ultima modificare: Miercuri, 14 Decembrie 2011
MillaParis, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Neintelegeri drept de proprietate mgeorgiana mgeorgiana Buna ziua, Am si eu o speta care nu stiu ce rezolvare ii pot gasi in instanta. Exista o familie cu trei membrii. O mama si doi baieti. Mama are ... (vezi toată discuția)
Ce fel de act nu este atacabil la instrainarea unui imobil Mitrita_no1 Mitrita_no1 Buna seara . Bunici vor sa i-mi lase o casa la curte cu tot cu teren , au un singur copil ,baiat ,iar mama ,nora lor nu prea este multumita ca vor sa i-mi ... (vezi toată discuția)
Contract vanzare cumparare Marian. Ella Marian. Ella Mama mea a dobandit o casa si un teren prin succesiune. Ea are 2 copii dintr-o casatorie anterioara, si pe mine din ultima casatorie, din care a divortat. Ea ... (vezi toată discuția)