avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1123 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... cont bancar asociatie
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

cont bancar asociatie

sunt oblogate asociatiile de proprietari sa aibe cont curent bancar ,pt ca am incercat sa platesc intretinerea prin virament bancar si mi s-a spus ca nu au cont,,,
Orice persoana poate face plati catre asociatie, in contul bancar al asociatiei. Acum exista posibilitatea ca un roman sa plateasca din orice banca aflata pe teritoriul Romaniei si din multe banci din strainatate. Important este sa vrea.
In contul bancar incasarea se vede in extrasul de a doua zi dupa intrarea banilor in contul asociatiei.
Chitantele nu sunt "de multe ori duble", ci sunt intotdeauna cel putin duble, iar in unele situatii chiar triple. Pentru asociatiile de proprietari este suficient sa se achizitioneze chitantiere in doua exemplare. Primul exemplar se inmaneaza celui care plateste si al doilea exemplar ramane in chitantier si pe baza lui se face inregistrarea incasarii in registrul de casa.
dar ce se poate face cand cei de la asociatie ,iti raspund ca nu au cont bancar cu toate ca am insistat atat la administrator cat si la presedinte sa-mi spuna numarul de cont al asociatiei,dar in zadar ,,,,ce pot face daca in astfel de conditii eu pot plati energia electrica pe net din strainatate si intrectinerea nu ,,,,,,,,,ce pot face
Desi pare a fi o chestiune care trebuie sa priveasca relatia dintre conducerea asociatiei si membrii sai, cred mai curand ca este o problema de mentalitate si de relatii personale pe care trebuie sa le puneti la punct cand veniti in tara.

Noi, aici, am sustinut necesitatea si obligatia asociatiei de a avea cont bancar, dar activitatea financiara este sustinuta de oameni cu fel si fel de mentalitati si ei trebuie facuti sa inteleaga ce trebuie facut chiar si de la membrii asociatiei.
Primaria ar putea avea un cuvant de spus, ma gandesc
luciano39ok2007 a scris:

,,,ce pot face daca in astfel de conditii eu pot plati energia electrica pe net din strainatate si intrectinerea nu ,,,,,,,,,ce pot face

Trimiteti banii prin mandat postal la asociatia de proprietari. Trebuie sa stiti doar adresa exacta a asociatiei. Adica daca nu exista cursa de avion de la Budapesta la Brasov, pot ajunge la Brasov cu trenul sau cu masina.
Dupa cum am mai spus noi am mers putin mai departe si de la inceput infiintarii asociatiei de proprietari nu am facut incasari.Tot ce se afisa pe lista se putea plati doar in contul deschis la banca.
Banca se gasea jos la bloc.Angajatii bancii primesc lunar in ziua afisarii cotele de intretinere ca locatarul sa nu fie nevoit sa tina minte cat are de platit, de la lista la banca sunt totusi vreo 10 metri.

Lucrand la banca am creat cu ajutorul unei colege de la IMM o oferta pentru asociatii non profit.(asociatii de locatari,ong, biserici).

Singurul comision pe care il platim bancii este de 10 lei lunar.
Avem 2 conturi curent si cont de card.
Nu avem comisioane de incasare.
Nu avem comisioane pentru plati interbancare.
Avem doar comisioane intrabancare.Adica de la banca la alta banca.
Mai avem si comision de extragere 0.3% minim 2 lei sau 0.5% la caseria bancii.
Nu are acces decat presedintele la cont.Se platesc cele 3 facturi gaz, apa si electrica prin transfer bancar.

In momentul in care dorim sa scotem bani de ex pt salariul femeii de servici transferam bani din contul curent in cont de card online.

Totul e mult mai simplu asa, se elimina o munca si anume incasarea.Programul de incasare este mult mai mare 9.30-17.
Orice banca trebuie sa isi adune singura lichiditati asa ca si ei sunt f multumiti.
Ultima modificare: Marți, 27 Decembrie 2011
w_v_w_v, utilizator

Alte discuții în legătură

Plati catre radet doru barbu doru barbu Asociatia de locatari are cont curent in BCR.Plata facturilor RADET se face prin BCR si numai prin BCR( pe factura scrie contul asociatiei la BCR).Ce trebuie ... (vezi toată discuția)
Intretinere depusa la cec prin virament goby goby Buna ziua! Un proprietar motivand ca nu ajunge la timp sa plateasca intretinerea conform orarului de incasari, solicita sa i se dea contul asociatiei de la ... (vezi toată discuția)
Comision bancar marianionescu1 marianionescu1 Buna ziua, Va rog sa imi spuneti cine trebuie sa platesca comisionul aferent de depunere si de incasare, in cazul in care un proprietar face plata ... (vezi toată discuția)