avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1124 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... cont bancar asociatie
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

cont bancar asociatie

sunt oblogate asociatiile de proprietari sa aibe cont curent bancar ,pt ca am incercat sa platesc intretinerea prin virament bancar si mi s-a spus ca nu au cont,,,
Felicitari pentru procedura adoptata si facilitatile obtinute de la banca.
Probabil ca ati incurcat, ati inversat notiunile sau/si comisioanele in postarea anterioara. De regula bancile percep comisioane pentru transferurile interbancare (transfer intre conturi deschise la banci diferite) si nu pentru transferurile intrabancare (transfer de sume intre conturi diferite deschise la aceeasi banca).
Dar asta nu diminuiaza cu nimic ceea ce ati reusit sa faceti in cadrul asociatiei.
Corect am incurcat.Postasem odata si oferta si numele prescurat al bancii cel folosit in IBAN dar am inteles ca nu era permis si a fost sters.
Ca sa aobtinem preturile am facut intai o oferta diminuata pentru IMM (cea cu pret actual) apoi am mai redus ce s-a putut pentru ONG-uri.

Oricum in agentii trebuie sa ii rugati sa se intereseze in centrala de oferta pentru ong-uri intrucat majoritatea angajatilor nu retin toate mailurile interne.

Poate de datat asta ramane.

[ link extern ]
Ultima modificare: Marți, 27 Decembrie 2011
w_v_w_v, utilizator
Buna ziua, va rog frumos sa ma ajutati cu ceva sfaturi in alegerea celei mai potrivite banci pentru deschiderea unui cont pentru o Asociatie de Proprietari,bazat pe experienta dv.Noi avem un cont deschis la o societe (banuiti dv care) si ne scoate peri albi. Platind furnizorii cu op-uri ne fac numai "bucurii" .Daca depun un ordin de plata astazi il proceseaza maine ,ei stiu la ce ora, si la furnizor ajunge poimaine si ne trezim cu penalitati. Este un haos total , ei intotdeauna au dreptate, ba ca desi am stampila bancii cu data de 27 asta nu inseamna ca banii pleaca la acea data, deci pana la urma stampila de pe op e doar asa la "misto" ,ba ca ei au curier care vine si preia op-urile si abia seara se proceseaza si tot felul de legi interne ,plus ca au niste comisioane invers proportionale cu serviciile, Avand un numar mari de scari la furnizori precum Enel, GDF Suez platim cu op pentru fiecare scara si daca ma duc dupa ora 17 (banca se afla in incinta unui complex comercial, deci program prelungit pana la ora 21) nu mi le mai primeste pentru ca nu are scaner la ghiseul respectiv, ei gresesc cand opereaza op-ul apoi storneaza dupa o saptamana si ne trezim ca mai avem restante la furnizor si dai si cearta-te cu furnizorii ca noi am platit si ca nu au dreptate,apoi ne lamurim ca au dreptate pentru ca banca face greseli..etc. Deci va rog sa ma ajutati cu un sfat .Mentionez ca uneori suntem la data limita de plata pentru ca fiind foarte multe scari ,de exemplu la radet avem facturi lunare pe timpul iernii de 75000,00 lei si e mai greu sa ii strangem plus ca avem si alti furnizori de platit,iar pana recuperam debitele de la intretinere dureaza..Multumesc!
Ultima modificare: Joi, 29 Martie 2012
CRINA1, utilizator
Nu putem sa facem recomandari aici pe forum pentru o banca anume. Regulamentul forumului nu permite publicitatea.

Ce va pot spune este ca bancile, cred ca toate au un regulament de operare a OP.
Deci daca platiti pana la ora 14 (daca nu gresesc), atunci OP pleaca in chiar ziua respectiva spre banca destinatara, daca faceti platile dupa aceasta ora, operarea OP se face a doua zi (plecare din banca dv.) si ajunge la banca de destinatie a doua zi, deci din punctul dv. de vedere a treia zi de cand ati depus banii.

Sfatul meu este sa cereti acestei banci serviciul de internet banking pentru care platiti un comision lunar in plus, ceva in jurul sumei de 10 lei. Avand la dispozitie acest serviciu va puteti face platile mult mai usor si va puteti controla singura sumele trimise catre furnizori, va puteti face sabloane de plata cu date fixe folosite de fiecare data cand faceti plata si va puteti vedea contul ori de cate ori doriti, non-stop.

Ok,am inteles.
Stiu ca pana in ora 14 e normal dar la dansii este pana in ora 12, am acceptat si asta insa tot nu le proceseaza in aceiasi zi, m-am interesat de internet banking iar taxa este 15 euro lunar #-o, asa ca am renuntat...va dati seama si de aceea ma orietenz catre alta banca.Va multumesc din suflet.

Ultima modificare: Joi, 29 Martie 2012
Adriantot, moderator

Alte discuții în legătură

Plati catre radet doru barbu doru barbu Asociatia de locatari are cont curent in BCR.Plata facturilor RADET se face prin BCR si numai prin BCR( pe factura scrie contul asociatiei la BCR).Ce trebuie ... (vezi toată discuția)
Intretinere depusa la cec prin virament goby goby Buna ziua! Un proprietar motivand ca nu ajunge la timp sa plateasca intretinerea conform orarului de incasari, solicita sa i se dea contul asociatiei de la ... (vezi toată discuția)
Comision bancar marianionescu1 marianionescu1 Buna ziua, Va rog sa imi spuneti cine trebuie sa platesca comisionul aferent de depunere si de incasare, in cazul in care un proprietar face plata ... (vezi toată discuția)