avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 684 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Cine ma poate indruma, pe calea legala in situatia mea?
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Cine ma poate indruma, pe calea legala in situatia mea?

Sunt casatorit, si am doi copii majori din data de 09.12.2011.Pe data de 03.12.2011, sotia si cei doi copii isi exprima dorinta ca vor sa plece din locuinta, ceea ce eu le-am sprijinit, in sensul ca am apelat serviciul 112, si parasirea s-a facut in prezenta organelor de politie, iar dupa plecarea lor din imobil m-am deplasat la Sectia de politie si am depus reclamatie, sub nr de inregistrare, ca acestea au parasit domiciliu, si sa se faca demersurile legale cu privire la adresa pe care ele au avuto pana la data sus mentionata....In alta ordine de idei, vorbesc frumos telefonic cu sotia, si imi exprim dorinta de a desface casatoria pe cale amiabila, ce in parte finala ea ma roaga sa mai asteptam in acest sens ca inca nu este pregatita, si in plus nici nu are bani, sa faca un prim pas(schimbare acte personale dupa divort)...Sunte-m legati de doua locuinte, dobandite in timpul casatoriei, dar prin plecarea lor, sunt cheltuielile obligatorii pe care le au aceste imobile, iar eu nu am nici eu posibilitatea de a le achita...Ele nu au cum sa fie oprite....pe mine nu ma intereseaza aceste bunuri, sub nici o forma, si absolut nimic....si nici cheltuieli in acest sens nu mai sunt dispus sa fac....Sotia nu doreste sa preia nici ea, tot pe acest motiv, dar motiveaza ca doreste sa ramana copiilor....Copii au spus foarte clar ca nu sunt interesati....In speranta, ca m-am facut inteles, sau daca mai este nevoie de ceva lamurii cu multa placere, raspund prin prisma faptului ca pe mine ma intereseaza un singur fapt...LINISTE, din toate punctele de vedere, sa devin un om liber si sa fac ce doresc eu , cand doresc eu, in functie de situatia de moment si sa nu mai mustre constiinta, ca vin probleme declansate de datorii, sau orice altceva...Exista vre-o cale legala, pe care sa o parcurag in timpul cel mai scut, si daca exista, care sa fie inceputul acesteia?De mentionat este si adevarul ca eu acum, in acest moment, nu dispun de absolut nimic, financiar, sau daca as gasii o solutie, spre exempul a da spre inchiriere acest apartament din Bucuresti, nu stiu daca o pot face si daca nu este nevoie de si de consimtamantul sotiei, care sub nici o forma nu ar fi de acord....si chiar daca eu i-am spus ca au inceput datorii, deja, nici in acest sens nu face faptic nimic...Contractele renel, apa nova, etc, sunt pe numele meu....Ea se regaseste numai in contractele de vanzare cumparare, al celor doua locuinte, si momentan are si domiciliul sub adresa apartamentului amintit mai sus...Va multumesc respectos pentru un eventual, raspuns care sa ma duca intr-o directie din care sa scap de toate aceste nemernicii...
Cel mai recent răspuns: ContSters118550 , utilizator 21:47, 15 Decembrie 2011
relatarea situatiei ,asa cum ati spus-o, nu este suficienta in a decide un avocat sau specialist in asemenea caz , trebue redate mai multe amanunte ca :
- ce motive au condus la hotararea luata de despartie ?
- in ce conditii si cum s-a procedat la iesirea din domiciliu in prezenta politiei si ce documente sau incheat ,cu ce clauze de responsabilitate in intretinerea sau posedarea imobilelor etc , etc, sant multe etc. deci - fiti mai explicit spunand T O T U L ce va desbina si destrama casnicia. .
consultati T O T U L un avocat specializat in despartiri de casnicie sau ,cel mai frumos,mai meditati discutand amiabil si responsabil ptr viata traita impreuna cu copii si dtr. CE FRUMOASA ESTE VIATA IN FAMILIE .
,
Motivele ce au dus la despartire sunt certurile si discutiile in contradictoriu incepute in urma cu 4 ani...Sotia m-a tot acuzat de foarte multe, fondate sau nefondate....Eu am rugat decat sa fiu lasat in pace, si sunt absolut de acord cu ea....mai explicit mi-am asumat intreaga responsabilitate, ca numai eu sunt de vina pentru absolut tot ce s-a petrecut intre noi in decursul celor 22 ani in care am fost impreuna, un mic exemplu mai concret:
- am fost mintit, si nu am intrerupt totul la vremea respectiva;
- ea nu si-a dorit copii,... eu am spus ca viata mea fara copii nu-si are rostul, si daca nu vrea sa avem copii , ne despartim, dar nici asta nu s-a intamplat dupa ce medicul mi-a spus ca si-a provocat primele doua avorturi, urmate de cele doua nasteri ale copiilor majori acum..
.Trebuie sa recunosc in continuare ca nimeni nu m-a obligat sa acord intreaga mea incredere unei fiinte care nu merita, si sunt multe fapte ce s-au derulat intre noi in acesti 22 ani pertecuti impreuna...Deci sunt vinovat si gata...
Plecarea din imobil a fost facuta in prezenta a doi politisti care au intocmit un proces verbal( daca pot numi asa o hartie scrisa de unul din politisti) semnat de mine si sotie dupa ce a fost consemnat faptul ca ea si cei doi copii si-au exprimat dorinta sa paraseasca locuinta...Nu s-a trecut nici o clauza, sau responsabilitate, si nici nu mi-a fost dat o copie chiar daca am solicitat acest fapt, in schimb, foarte simplu mi s-a spus ca acea hartie va fi depusa la sectia de politie...
Am recurs la aceasta varianta si accept o discutie pe acest forum, in speranta ca cineva care doreste sa faca un gest uman, prin acordarea unor informatii, foarte pretioase mie, ca sa pornesc pe drumul cel drept...Posibilitate de a cere consultatii unui avocat specialist nu mai am, dat fiind faptul ca nu mai dispun de bani, pentru ca eu tot ce am castigat pana acum in aceasta luna spre ex...1100 lei pe care i-am facut din data de 03.12.2011, i-am folosit in a achita o parte din datoriile care au sosit prin facutir etc...
complectarea dtr , ma determina sa spun ca viata este cel mai de pret diamant ,de acea va recomand sa lasati trecutul in urma fara remuscari ,deoarece nu intrevad posibilitatea unei reconstructii familiale .in cea ce priveste suportarea cheltuelilor aferente sotiei - foste - si copiilor ,daca nu aveti obligatie legala , UITATI DE ELE . LUATI NACAZURILE PROPRII IN PIAPT SI PASTRATI-VA SANATATEA . L A M U L T I A N I !

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Probleme mari minori/tutela,parasire domiciliu sicorn sicorn Buna seara. Fiul meu care a facut recent 18 ani iar sambata pe 19 iunie la-m gasit in curtea casei cu bagajele facute cand ma intorceam de la cumparaturi si ... (vezi toată discuția)
Salvarea familiei - sotia s-a mutat fara sa ma anunte, posibile solutii pentru remedierea situatiei skynet4 skynet4 Buna ziua, este prima mea postare pe acest forum. Ma aflu intr-o situatie oarecum bizara dar si dificila pentru ca stiu ca poate duce la divort - eu nu ... (vezi toată discuția)
Divort cu minori ene_fm ene_fm am o ... de fapt mai multe... probleme delicate... m-ar interesa care ar fi procedura premergatoare unui divort... situatia este ca persoana in cauza doreste ... (vezi toată discuția)