avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1053 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Probleme mari minori/tutela,parasire domiciliu
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Probleme mari minori/tutela,parasire domiciliu

Buna seara. Fiul meu care a facut recent 18 ani iar sambata pe 19 iunie la-m gasit in curtea casei cu bagajele facute cand ma intorceam de la cumparaturi si mi-a spus ca vrea sa plece de acasa impreuna cu soara lui minora pentru ca sa a dat oridn doamna avocata.
Tin sa mentionez faptul ca sunt in divort cu sotia mea care e plecata in strainatate iar soacra mea din luna martie 2021 a decis sa paraseasca defintiv locuinta mea si sa se mute la tara.
De asemenea mentionez faptul ca detin o hotarare DEFINTIVA data intr-o Ordonanta Presedintiala din care reiese faptul ca minori in speta fata mea locuiesc pana la definitivarea divortului la mine unde de altfel au locuit toata viata impreuna cu sotia mea si cu mine.
Pe fondul divortului s-a stabilit intr-un mod absolut halucinant ca minori sa locuiasca la bunica (oricat de mult sta sotia mea in strainatate)oriunde pe raza municipiului cu toate ca ea nu are nici un domiciliu,nu a fost audiata si intrebata daca este de acord sa creasca copii mai ales ca are 68 ani si a suferit si un AVC,sotia mea sa nu plateasca nici un ban pentru intretinerea lor iar eu sa platesc in natura sau bani pensie alim. Eu facand astfel APEL ce este actualmente pe rol in sept.2021
Revin la cele scrise intai si precizez ca nu am fost de acord ca fica mea minora sa paraseasca locuinta si sa nu imi spuna unde anume la ce adresa se duce. Aceasta a refuzat in continuare sa-mi spuna iar atunci am apelat 112 pentru a lamuri situatia de fapt.
Dupa 4-5 ore petrecute cu copii nemancati la politie,s-a decis cu toate ca le-am aratat hotararea defintiva ca minora sa fie dusa la bunica intr-o locatie necunoscuta de catre un domn politist care a adus-o pe ascuns pe bunica prin spatele politiei si pus-o sa semneze ca e de acord ca minora sa o tina ea.
Cu toate ca am insistat sa mi se ia o declaratie prin care sa-mi exprim dezacordul cu privire la plecarea minorei de acasa care este in grija mea si sa mi se spuna adresa unde ajunge si cu toate ca i-am rugat pe domnii politisti macar sa deschida camera body din dotare acestia nu au fost de acord si mi-au spus sa plec acasa.
Acest domn a hotarat acestea in baza sentinte care este in apel si nu poate produce efecte juridice. si nu in baza celei defintive pe Ordonanta pe care o detin si i-am aratat-o,astfel dupa parerea mea incalcand legea si o hotarare defintiva a unei instante. Mai mult decat atat acesta dupa ce m-am intors la domiciliu si m-am intalnit cu fata mea,a venit si ia spus ca eu nu ma pot opune ,ca nu vrea sa-mi spuna adresa bunici si a urcat-o personal in masina pentru a o duce la bunica ei , cu toate ca aceasta procedura se face de catre un executior judecatoresc in urma unei sentinte definitive.
. Mentionez ca bunica nu a cerut minora printr-o Instanta de Tutela iar eu nu am ordin de interdictie/protectie
vizavii de copii carora nu le-am facut absolut nimic dimpotriva am facut zilnic cumparaturi din banii mei pt. ca mama lor are 20 LUNI de cand nu a contribuit cu nimic la cresterea lor,le-am facut mancare,curat pana si in baie si bucatarie si am platit tot ce inseamna facturi si tot ce au avut nevoie in tot acest timp cu scoala sau imbracamintea lor.
Influentati de mama acestia au decis sa plece la bunica lor careia sotia mea, vazand ca se apropie apelul ia luat mamei ei un apart. in chirie pentru a sta cu ei si a arata instantei ca ea are grija de copii si nu eu.
Mai sunt multe de spus si pot da lamuriri daca e nevoie dar intrebarea mea este urmatoarea
Are dreptul bunica sa-mi creasca fata fara ca o vreo Instanta de Tutela sau oricare alta sa decida in acest sens defintiv? Mai ales ca este foarte bolava iar sotia mea se foloseste de ea.
Poate fii trasa la raspundere penala pentru ca nici dupa 11 zile aceasta nu imi raspunde la telefon sa-mi spuna unde locuieste cu fata mea si ca sa pot cere in acest sens o ancheta sociala la domiciliul de acolo??
Practic ea neavand acordata tutela sau plasamentul minorei,neavand autoritatea parinteasca de partea ei aceasta a decis sa-mi tina ascunsa minra de mine si sa-mi ingradeasca drepturile parintesti
Poate fii trimisa in judecata in civil pentru aceste fapte? VA MULTUMESC FRUMOS
Ultima modificare: Miercuri, 30 Iunie 2021
sicorn, utilizator
Cel mai recent răspuns: sicorn , utilizator 09:09, 3 Iulie 2021
Scuzati-mi greselile de ortografie,m-am grabit sa relatez pe scurt cele intamplate
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
cati ani are fata ?
15 ani.Scuze pt. raspunsul intarziat
Ultima modificare: Sâmbătă, 3 Iulie 2021
sicorn, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Separarea in vederea divortului aqwszx aqwszx Buna seara, Speta: Familie cu 2 copii. Mama vrea sa divorteze. Tatal nu e de acord. Mama a depus actele pentru divort si vrea sa paraseasca domiciliul ... (vezi toată discuția)
Incredintare minor costy29 ajaccio costy29 ajaccio Am 30 ani sunt tatal unui baiat de 6 ani si momentan sunt in proces de divort cu sotia care are rezidenta in Italia luptandu-ma pentru custodia minorului .Prin ... (vezi toată discuția)
O solutie paul_michis paul_michis am o fetita de 2 ani. mama ei a cerut incredintarea minorei ca sa ii faca pasaport si sa plece in strainatate. stiu sigur ca va chistiga, voi primi program ... (vezi toată discuția)