avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 915 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... taxe notariale
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

taxe notariale

Buna ziua.Doresc sa inchei un contract de imprumut cu o persoana fizica.la suma de 2000 euro, care este taxa perceputa de notarul public?
Va rog sa imi dati inca un sfat:persoana care imi imprumuta banii vrea dobanda perceputa la aceasta suma sa ii fie platita lunar, in cont bancar.Trebuie stipulat acest lucru in mod explicit in contract?Sau, fireste, la expirarea perioadei de creditare, voi rambursa numai "baza", avand chitantele bancare care dovedesc plata restului sumei, respectiv a dobanzii?
Sper ca m-am facut inteleasa.Multumesc frumos!
Cel mai recent răspuns: ContSters141818 , utilizator 21:39, 16 Decembrie 2011
In contractul de imprumut se va stipula dobanda, modul in care ea va fi perceptua, contul bancar. In ceea ce priveste taxele notariale, adica onorariul notarului, acesta va fi calculat procentual la suma imorumutata, fiind un act evaluabil in bani. Consultati un birou notarial care va va calcula pe loc onorariul.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Help! rate platite cate o treime lunar, banca spune ca nu s-a platit nimic bogdanponline bogdanponline Buna Seara.Socrul meu are o problema cu banca,de 3ani are un imprumut la banca,iar ei au ajuns la suma de 950 RON/LUNA.Socrul meu a platit in ultimele 26 luni ... (vezi toată discuția)
Succesiune Artigas Artigas Va salut, V-as ruga sa-mi spuneti daca in cazul unei succesiuni unde unicul mostenitor detinea deja 3/4 din apartamentul defunctei,onorariul notarial se va ... (vezi toată discuția)
Contract de imprumut intre persoane fizice l10gaby l10gaby Va descriu, in linii mari, un [b]contract de imprumut intre persoane fizice intocmit la notariat in anul 2001[/b] si m-ar interesa legalitatea unui asemenea ... (vezi toată discuția)