Buna Seara.Socrul meu are o problema cu banca,de 3ani are un imprumut la banca,iar ei au ajuns la suma de 950 RON/LUNA.Socrul meu a platit in ultimele 26 luni doar 300RON/LUNA iar acum au platit notificare ca de atunci nu au platit nimic.
SI i-au facut termen pana in data de 16.11 anul curent sa plateasca suma de bani(practic aceeasi suma care era la inceput de plata).Sunand la ei sa vada daca i se acorda o rambursare i s-a facut o oferta de injumatatirea sumei,dar sa fie platita in termen de 1 luna de zile,daca nu dosarul urmand sa ajunga in instanta si va suporta si cheltuieli de judecata in valoare de 8000 RON spun ei.Toate acestea venind din partea unui birou de avocatura,dosarul nemaifiind laa banca.Probabil banca a abordat o firma de recuperare a banilor(asa ma gandesc eu).Socrul meu a fost la banca si cei de acolo au spus normal trebuia sa primeasca o instiintare ca inaintea acelei instiintari de la acel birou de avocatura trebuia sa primeasca o alta instiintare ca ar fi trebuit sa i se opreasca din pensie.Din ce stiu eu acum el a incercat in 2013 sa faca o cerere de micsorare a ratei si nu i-a fost aprobata.
Ce se poate face,este normal ce fac ei???
Cu siguranță acel "birou de avocatură" sunt recuperatorii. Plătirea parțială a ratelor fără o înțelegere prealabilă cu banca este o idee proastă.
Practic socrul dvs. a depus banii pe care zice că i-a plătit într-un cont curent al său deschis la acea bancă. De acolo, calculatorul băncii, la data scadenței "debitează" adică ia din contul respectiv bani în următoarea ordine: dobânzi, comisioane, iar la urmă de tot rata-propriu-zisă. Dacă nu găsește suficienți bani, atunci ia tot în afară de rata propriu-zisă și lasă restul în cont până a doua zi când încearcă o nouă debitare. Atunci ia dobânda calculată pt. o zi + dobânda penalizatoare + rata propriu zisă. Dacă nu găsește nici de data asta suficienți bani, ciclul se reia în zilele următoare până când vă macină toți banii din cont pe dobânzi și penalizări.
Deci mecanismul este gândit să fie cât mai avantajos pt. bancă, nu pt. dvs. și din acest motiv banca spune că nu s-a plătit nimic.
Mai departe nu știu ce să vă zic decât să plătiți, dacă puteți, întreaga sumă vânzând ceva din bunuri sau să încercați să ajungeți la o înțelegere cu recuperatorii, altfel vă vor umfla datoria cât vor putea de mult.
Contractele de credit contin clauze abuzive referitoare la comisioane (cel mai des de administrare dar si altele) si la modul de percepe a dobanzii. Acestea pot fi contestate in instanta. [editat]. In ceea ce priveste modul de scadere a datoriilor de catre banca, mentionez ca este asa cum spune nea_marin: intai se incaseaza dobanzile si comisioanele, in oridinea prevazuta, cu siguranta, si in contract. Toate cele bune.
Drept bancar?
TOR
Firma are rate de x euro/luna la banca,veniturile firmei sunt x-1euro/luna.
Poate banca la care sunt ratele respective inclusiv (salarile se vireaza tot la ... (vezi toată discuția)