avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 484 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Dupa doua luni si jumatate de la accident mi se ...
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Dupa doua luni si jumatate de la accident mi se solicita despagubiri

Buna ziua,
Am urmatoarea problema:in 29 sept.2011 am lovit o masina care a lovit o alta si aceea,la randul ei pe alta;nimeni nu a suferit nicio vatamare corporala,impactul nefiind foarte violent si toate masinile implicate aveau RCA-uri.Am fost la politie,s-a constatat accidentul,s-au intocmit toate actele necesare reparatiilor aferente si tot ce trebuia.Acum,la aproape doua luni si jumatate,m-a sunat unul dintre proprietarii masinilor,respectiv al doilea lovit,sa-mi spuna ca trebuie sa-i platesc despagubiri in valoare de 1800 lei,ceea ce ar reprezenta pierderile materiale inregistrate de firma dlui.in acest rastimp,adica dlui nici acum nu si-a ridicat masina din service.Eu nu sunt expert in reparatii auto,dar orice novice isi poate da seama ca ,dupa cum arata masina la momentul accidentului,nu este justificata asa o perioada lunga de reparatii(masina mea a fost cea mai avariata si tot e gata de o luna).Parerea mea este ca dansul ,pe langa ce s-a stricat atunci,a vrut sa-si mai rezolve si alte probleme neacoperite de asigurator,dar nu stiu daca pot sa dovedesc asta.Va rog sa-mi spuneti daca ar avea castig de cauza daca ma da in judecata,asa cum ma ameninta.
Ultima modificare: Joi, 15 Decembrie 2011
elenastanciu, utilizator
Cel mai recent răspuns: Natalia Virna , 23:41, 27 Decembrie 2011
Sunt 2 aspecte distincte evenimentul rutier soldat cu pagube materiale si perioada cat autovehicului s-a aflat in service pentru reparatii,perioada care nu va poate fi imputata
In eventualitatea in care respectivul intelege sa formuleze actiune in instanta impotriva dvs,detine obligatia sa probeze eventualele acuze,in raport de care si dvs va veti expune punctul de vedere
Interventie moderator

Am rugamintea sa continuati discutiile incepute folosind butonul "raspunde" (albastru, dreapta, jos). In acest mod exista continuitate intre discutia initiala si intrebarile si raspunsurile ulterioare. Multumesc!

Gabriela Pintea

elenastanciu a scris:
va multumesc pentru raspuns,dar credeti ca,in cazul in care imi cere sa-l despagubesc pentru neputinta de a folosi masina pentru a-si desfasura activitatea cum zice dlui.,ar putea sa castige actiunea in instanta?Sincer,numai gandul de a primi citatia imi da fiori(de neplacere,evident).

ynocentta a raspuns:
Independent de "fiorii "dvs,in instanta totul este posibil...
Practic,daunele morale pot fi acordate in situatiile si fata de prejudicii cauzate unei persoane, constand in suferinte de ordin psihic.
Normele eticii si echitatii interzic in principiu acordarea de despagubiri materiale pentru daune morale, deoarece durerea sufleteasca este incompatibila cu un echivalent banesc.
In speta dvs ,apreciez ca nu poate fi admisa astfel de pretentie
am fost si eu in aceasta situatie si va sfatuiesc ca cel mai bine este sa va intelegeti fara sa aj ininstanta.In instanta a trebuit sa platesc de 5x mai mult.SUCCES

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cum se face apel și ce acte îmi trebuie? ionut009 ionut009 Bună ziua , am și eu o întrebare , cum se face ape ?și ce acte îmi trebuie . (vezi toată discuția)
Proces byyk byyk Buna ziua! am avut un accident de circulatie soldat doar cu avarii.Persoana care ma lovit initial a recunoscut ca este vinovata si mi a dat o copie a ... (vezi toată discuția)
Masina reparata prost pe asigurare sicutza68 sicutza68 am fost implicat intr-un accident auto,m-a lovit din spate,am fost la firma de asigurari mi-au dat adeverinta de reparatie ,am fost la firma vw,unde mi s-a ... (vezi toată discuția)