avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1078 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Pensionari şi probleme juridice ... Reducerea varstei de pensionare pentru persoanele cu ...
Discuție deschisă în Pensionari şi probleme juridice legate de pensii

Reducerea varstei de pensionare pentru persoanele cu handicap

Buna seara,
Multumesc pentru raspuns.
- Cunosc ce spune legea, Ceeace doresc este ca, persoanele cu handicap, dobandit in timpul vietii, boala, accidente de toate felurile, sa beneficieze de reducerea varstei de pensionare. Asa este in spatiul in care ni se refuza intrarea.
- Am fost la Directia pentru Protectia Copilului si Persoanelor cu Handicap, mi s-a facut dosar, s-a trimis la Directia de drumuri judetene Constanta. D-ul director al acestei institutii mi-a refuzat eliberarea rovignetei, pe motiv ca masinuta mea, Dacia papuc, este autoutilitara si nu autoturism, cum scrie in lege!
- Da! Este vorba de pensia de boala pe care o are fiecare persoana cu handicap si nu de indemnizatie.
Pensia de boala, este corespunzatoare, pregatirii si vechimii fiecaruia! Nicidecum, pomana guvernantilor! De ce nu ni se permite sa cumulam aceasta pensie cu salariul? Cum li se permite militarilor, pensionati la 40 de ani?
Prin decizia Comisiei de expertiza, ni se interzice de a mai munci, cu amenintarea ca ni se ia pensia. De ce nu ni se permite ca aceasta decizie sa o ia fiecare? De ce nu ni se permite sa avem macar un SRL sau o PF, sau orice alt mijloc de a castiga un ban in plus, dupa puterea fiecaruia?
Prin activitatea noastra, am plati Statului, Taxe si Impozite!!!
Cu stima,
nidara

Cel mai recent răspuns: Alexandru Munteanu , Avocat 20:07, 15 Decembrie 2011
Nu fiecare persoana cu dezabilitati are pensie de boala. Cunosc personal sute de persoane cu dezabilitati care nu sunt pensionati pe boala.

Pensia de invaliditate va este acordata tocmai pentru ca teoretic nu puteti lucra. Daca puteti lucra nu ati mai avea nevoie de aceasta pensie.

In cazul militarilor este o alta situatie, ei nu sunt pensionati pe caz de boala ci din cauza restructurarilor din sistemul militar inceput odata cu aderarea la NATO.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Pensie de boala mentinuta pe nedrept dodopch dodopch Buna ziua, am o intrebare.. eu lucrez in Italia si am un coleg care in Romania e pensionat de foarte mult timp pe caz de boala, anual in lunile mai-iunie merge ... (vezi toată discuția)
Pensie de invaliditate m.a.n. GRAM HANS HELMUT GRAM HANS HELMUT Am 50 de ani . de 14 sunt in pensie de boala ( astm bronsic ) si multe altele , si detin u n act prin care pot dovedi ca am contactat boala \" in timpul si din ... (vezi toată discuția)
Pensie militara anulata? andral andral Este adevarat ca dupa noua lege,cadrele militare pensionate nu mai pot desfasura activitati in domeniul privat,nu mai pot fi persoane autorizate? (vezi toată discuția)