avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 913 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Amenda administrativa, sunt minor, cum procedez?
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Amenda administrativa, sunt minor, cum procedez?

Acum 3 luni am fost prins cu posesie de droguri (marijuana) la mare, in Navodari. BCCO Constanta mi-a luat datele, iar acum primesc acasa (in Suceava) o ordonanta cum ca trebuie sa platesc o amenda administrativa in valoare de 300 lei in 20 de zile.
Scrie ca trebuie:
1-sa platesc amenda in Suceava la Administratia Finantelor Publice
2-sa duc chitanta la grefa Serviciului Teritorial Constanta, in vederea inchiderii dosarului.

Am urmatoarele intrebari:

-am dreptul sa platesc eu amenda la Suceava fara sa afle parintii? (am 17 ani)

-daca da, pot sa trimit chitanta primita la cineva din Constanta sa mi-o depuna in locul meu pentru inchiderea dosarului?

-ce se intampla daca intarzii cu plata amenzii?

Tin sa mentionez ca s-a disupus neinceperea urmaririi penale fata de mine, intrucat fapta nu prezinta gradul de pericol social al unei infractiuni.
Cel mai recent răspuns: cristitotora , utilizator 21:42, 15 Decembrie 2011
Daca vrei sa nu afle parintii, poti proceda si asa cum spui, poti trimite chitanta si prin posta
Pe plic scriu pur si simplu la destinatar: grefa Serviciului Teritorial Constanta, camera nr x cu chitanta inauntru si doar atat?
Ar fi bine sa o trimiti recomandata cu confirmare de primire.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Amenda administrativa,scoatere de sub urmarire penala joey12 joey12 Salut.Acum vreo 4 luni i-am dat carnetul meu de note (eu fiind elev la liceu)unui baiat care terminase liceul fix in acea vara ca sa se duca la Bucuresti cu ... (vezi toată discuția)
Amenda administrativa data de procuror. sarpehot sarpehot Mi-a facut cineva plangere la politie pt inselaciune. Am fost am dat declaratie. iar dupa vro 4 luni mia venit acasa COMUNICAREA. in ea scrie exact asa: 1. ... (vezi toată discuția)
Cheltuieli judiciare ramase in sarcina statului earlyspring earlyspring Buna ziua, Am un dosar penal pentru posesie de droguri de risc (cantitate foarte mica), care a fost inaintat spre tribunal in urma cu cateva saptamani; Am ... (vezi toată discuția)