avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 804 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... prescriptia
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

prescriptia

va rog sa imi spunti daca fac plangere penala,pt inscris in fals sub semnatura privata si uz de fals,fapta e prescrisa,deci,in aug 2009,persoana a semnat in numele meu, care ulterior m-a lasat cu debite,uzul de fals l-a folosit pana in ian 2010,e, tarziu sa fac plangere penala,pt ca am dosar civil pe rol de un an jumate in litijiu cu compania pt nulitatea contractului,dar dupa cum se vede taraganeaza mult,am scris mai devreme in detaliat, faptele,cu subiectul;martorii nu sunt obligati prin lege de a se prezenta la proces?si as dori informativ sa stiu cat este onorariul pt un avocat sa ma reprezinte,ca parte civila in proces
Ultima modificare: Joi, 15 Decembrie 2011
camicr, utilizator
Cel mai recent răspuns: camicr , utilizator 23:54, 15 Decembrie 2011
Onorariul niciunui avocat nu va fi postat public intrucat nu este regulamentar; Incercati sa luati legatura diresc cu avocatul;
Iar din punct de vedere al prescrisptiei nu aveti ce face;
va rog sa fiti mai explicita in legatura cu perioada in care s-au petrecut faptele.
Eu am inteles ca in anul 2009 cineva a semnat in locul dvs un anumit document, iar acel document l-a folosit chiar si in anul 2010, gresesc?
concubinul a incheiat un contract servicii pt internet cablu,telefonie,in numele meu,cu semnatura lui in 2009<in tot acest timp,lucram in italia,avand si rezidenta si contract de munca.)a uzat acest fals in beneficiul lui,totodata a falsificat si un contract de comodat pt sediul firmei dansului.uzul de fals pt internet l-a folosit pana in ian 2010 cand dealtfel tata l-a alungat din casa mea, a furat tot din casa,inclusiv masina care era pe numele fetei mele,dar cand a fost chemat la politie,a prezentat acte pe numele lui.
sunt in incapacitatea de a veni acasa sa rezolv personal,din cauza crizei si aici risc sa pierd serviciul.
am mandatat avocat sa anuleze contractul,dar a deschis civil impotriva companiei de telecomunicatii,din iul 2010 si nici pana in prezent nu se misca nimic,si mai grav este ca inca primesc facturi in continuare ca si cum as beneficia de servicii,desi serviciile le-a sistat in febr 2010,si ma gandeam daca contactez alt avocat sa faca plangere penala impotriva fostului concubin.pt a recunoaste falsul,si a mi se anula contractul care e pe numele meu,este tarziu?
pt ca inprocesul civil,chipurile i-a trimis citatie,si ca nu s-a prezentat,nu e obligat de lege sa se prezinte ca martor
Ultima modificare: Joi, 15 Decembrie 2011
camicr, utilizator
Falsul si uzul de fals se prescrie in termen de 5 ani de la data la care s-a comis infractiunea, sunteti in termen pentru a depune plangere penala pt fals si uz de fals, nu s-a prescris inca, chiar aveti timp suficient.
Daca simtiti ca avocatul ales de dvs. nu va apara interese asa cum doriti, recomandarea este sa va alegeti altul cu care sa stati de vorba daca sunteti in imposibilitatea de a reveni in tara si impreuna cu care sa stabiliti exact ce trebuie facut.
Contractul cu acea companie putea fi anulat usor daca trimiteati o imputernicire, nu era nevoie de un proces decat in cazul in care acea firma se opunea rezilierii.
Ar fi bine sa va grabiti in demersuri, parerea mea e ca oricum s-a intarziat mult.
multumesc mult
mi-a mai venit inima la loc.si mie mi se pare in neregula,parca as fi comis o crima,de am avut 8 amanari pana acu, martori ca lucram in italia la acea vreme,desi am lasat la dosar copie contract si rezidenta,inscrisuri specimene de semnaturi,cand se vede clar ca acea semnatura e f.diferita,mai ales ca se vede clar,legibil,numele persoanei respective,litere care in numele meu nu exista.
am sa actionez imediat;

Alte discuții în legătură

Inaintarea dosarului la parchet camicr camicr buna ziua, va rog sa imi spuneti,care este termenul limita pt a sta un dosar in arhiva judecatoriei,si a nu se inainta la parchet,cum s-a dispus. in procesul ... (vezi toată discuția)
Inscris in fals sub semnatura privata contract furnizari serv.internet ,telefonie camicr camicr lucrez in italia de 6 ani.in tara revin pt 2 sapt in fiecare an.pt a-mi administra casa am lasat in grija concubinului,trimitand in 4 ani cat a stat in ... (vezi toată discuția)
Prescriptia raspunderii penale camicr camicr Buna ziua, Incerc sa rezum problema ce ma confrunt de 2 ani. In vara 2010,am platit onorariu avocat,pt a deschide proces impotriva unei companii ... (vezi toată discuția)