avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 312 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... lichidare, fara salar
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

lichidare, fara salar

Buna, ne confruntam cu o situatie grea, sotul meu lucra ca sofer la o firma, si a dat lichidare la zi, la 7 decembrie pe care seful a semnat. Acum fiind azi zi de salar a mers dupa salar, dar surpriza...seful a zis ca nu da nici un bani, ca ce paguba a facut pentru el, si o da in judecata ca sa plateasca daune. Are seful dreptul penru asa ceva, noi gandim ca daca a semnat desfacerea contractului de munca atunci era de acord sa plece de la firma. Ce ne sugerati sa facem, ca de bani avem nevoie si nici n-am vrea sa umblam la tribunal pentru asa ceva.Multumim mult pentru raspunsuri.
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 16:38, 14 Ianuarie 2012
Sotul dvs poate depune sesizare la ITM pentru neplata salariului , insa in acelasi timp poate promova o actiune in instanta ... singura autoritate in tara care-l poate obliga pe acel angajator sa plateasca salariul restant este instanta de judecata , ITM-ul poate constata acest fapt, dar nu poate obliga.
Azi dimineata (14 ,ian), postasul a adus a scrisoare de la firma, prin care sotul este invitat la firma, pe data de 9 ian, pentru cercetare indisciplinara conf codului muncii art.251.Daca nu se prezinta la intalnire , conf art.251 alin.3 sanctionarea va fi dispusa fara efectuarea cercetarii disciplinara prealabila.
Mai a fost trimis si un referat,prin care administratorul este informat de director ca din data de 7 dec sotul su se prezinta la locul de munca, nu poate justifica motorina consumata,astfel provocand societatii pagube majore.
Nu inteleg situatia, de aceea va cer ajutorul dvs. Ce sa facem? am sunat la firma, ca acolo si azi se lucreaza, ca merge luni la administratorul, dar raspunsul a fost degeaba ca deja au facut demersurile necesare.
Cred ca glumiti nu are cum sa primeasca o convocare in data de 14.01 pentru data de 09.01. ....daca este asa atunci decizia de concediere este lovita de nulitate absoluta ...

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Are voie sa ma dea afara daca am ramas gravida si in acelasi timp internata in spital? diddy86 diddy86 Buna ziua! am si eu o problema si avocatu cu care eu colaborez nu imi da nici un detaliu legat de proces ....a-am angajat la o firma....am semnat un contract ... (vezi toată discuția)
Salarii neplatite.raspuns itm madylumy madylumy Buna ziua, va prezint in cele ce urmeaza o situatie care m-a lasat fara replica si pentru care rog specialistii in domeniu sa imi dea o mana de ajutor cum se ... (vezi toată discuția)
Probleme cu drepturile banesti FlorianStanescu FlorianStanescu Am fost angajat la o firma din Romania.Am lucrat in C.E., in functia de sofer TIR, o luna si jumatate, fara a avea vreo problema, si am efectuat toate cursele ... (vezi toată discuția)