avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 707 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... contestatie in anulare sau revizuire
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

contestatie in anulare sau revizuire

daca avocatul m-a reprezentat cu rea-credinta intr-un proces (am terminat si recursul) si mi-a zis sa nu ma prezint ca nu e necesar, apoi a facut cerere de judecare in lipsa si apoi nu s-a mai prezentat iar eu am pierdut procesul, ce pot face acum: contestatie in anulare sau revizuire?
Cel mai recent răspuns: Adalbert Gabriel Gazdovici , Avocat 21:30, 13 Octombrie 2008
Nu depinde de avocat calea de atac pe care doriti sa o folositi.Nu se refera la avocat nici contestatia in anulare si nici revizuirea.
Incercati sa consultati un alt avocat care sa studieze dosarul si sa va spuna daca se mai poate face ceva.
Nu neaparat ati pierdut recursul pentru lipsa avocatului.A fost probabil vorba de altceva.Au fost reexaminate probele de catre instanta de recurs (probe care se aflau la dosarul cauzei) si in functie de aceste probe instanta s-a pronuntat.

avocat Claudiu Lascoschi
Neprezentarea avocatului pentru a va sustine in recurs nu are nici un fel de consecinte asupra recursului. Poate sa aiba consecinte asupra avocatului daca ati avut un contract in care s-a consemnat ca s-a obliga sa va reprezinte in recurs.
Contestatia in anulare si revizuirea sunt cai de atac extraordinare si au o reglementare foarte tehnica. In plus motivele pentru cele doua cai de atac sunt limitate de lege. E putin probabil sa va puteti descurca de unul singur, asa ca urmati parerea colegului Claudiu Lascoschi, si angajati un alt avocat.
P.S. Nu sunt toti la fel !

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Act vanzare cumparare cu clauza de intretinere manea florentina manea florentina Buna ziua.Am un contarct v.c cu clauza de intretinere incheiat cu matusa mea din 2003. in clauza din contract scrie ca am urmatoarele obligati: sa-i cumpar ... (vezi toată discuția)
Instanþa a rãmas în pronunþare deºi am solicitat termen pentru imposibilitate de prezentare catalin2012 catalin2012 Buna ziua. In 26.09.2013 am avut a doua infatisare la recurs (la primul termen din 13.06.2013 am cerut amanare pentru lipsa aparare). Din cauza serviciului nu ... (vezi toată discuția)
Cale de atac marinescuioan marinescuioan daca am pierdut un proces si am pierdut si recursul mai exista posibilitatea unei cai de atac (vezi toată discuția)