avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 538 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Pensionari şi probleme juridice ... Ce se intampla cu pensiile dupa hotararea ICCJ din ...
Discuție deschisă în Pensionari şi probleme juridice legate de pensii

Ce se intampla cu pensiile dupa hotararea ICCJ din 12.12.2011?

Care este statutul pensiilor provenite din sistemul de aparare nationala ( MApN, MAI, SRI, SIE, SPP, Jandarmerie, Pompieri, etc) dupa "ingroparea" legii 119 si desfintarea oricaror prevederi referitoare la militari din legea 263/2010?=D>

Cel mai recent răspuns: Jean Valjean , utilizator 10:45, 18 Decembrie 2011
:wassat: De unde rezulta ca Legea nr. 119/2010 a fost ingropata iar prevederile referitoare la cadrele militare nu mai exista in Legea nr. 263/2010? ICCJ nu are competenta sa modifice acte normative in vigoare.

Tot ceea ce se poate citi pe site-ul ICCJ, deocamdata, este solutia pronuntata in dosarul nr. 29/2011. De aici rezuta ca au fost respinse niste recursuri in interesul legii, atat.
Decizia nr.29 în dosarul nr. 29/2011.
Respinge recursurile în interesul legii declarate de procurorul general al Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie şi de Colegiile de conducere ale Curţilor de Apel Braşov, Cluj, Craiova şi Galaţi privind aplicarea dispoziţiilor Legii nr.119/2010, raportat la art. 20 alin. (2) din Constituţie, art. 1 din Protocolul nr.1 adiţional la Convenţia Europeană a Drepturilor Omului şi art. 14 din Convenţie, referitor la recalcularea pensiilor prevăzute de art.1 din lege.
Obligatorie, potrivit art.330^7 alin.4 din Codul de procedură civilă.
Pronunţată, în şedinţă publică, azi 12 decembrie 2011.
..."privind aplicarea dispoziţiilor Legii nr.119/2010, raportat la art. 20 alin. (2) din Constituţie, art. 1 din Protocolul nr.1 adiţional la Convenţia Europeană a Drepturilor Omului şi art. 14 din Convenţie, referitor la recalcularea pensiilor prevăzute de art.1 din lege."

Eu ma refer strict la ceea ce ii priveste pe :"militari", "asistati", "recalculati" la REZERVISTI!

- Curtea de Apel Cluj opreste definitiv si irevocabil recalcularea facuta prin H.G. 735/2010, la date de 28 septembrie 2010. Oare ce statut au deciziile emise in perioada 27.09.10 - 06.01.11? Va aduceti aminte discutiile cu "erga omnes"?! Nu mai are rost...si se castiga din nou prin Hotararea ICCJ din 7 ianuarie 2011! DACA GESESC, ROG CORECTARE!

- la 1 ianuarie 2011 so dorit desfiintarea pensiilor ocupationale Pentru asta so apelat la Legea 119/2010, care ne transforma in "asistati", lege antieuropeana, anticonstitutionala prin prisma tratatelor semnate de Romania...= DISCRIMINARE!

- daca HG-ul este blocat ( definitiv si executoriu ), L119 este si ea blocata ( din cauza de HG :) ) si prevederile privitoare la "militari" din L263/2010 sunt blocate !...ore in baza carei legi primim pensiile cu data de 7 ianuarie 2011?

...de unde rezulta?...pai din 597 de hotarari ale instantelor din toata tara de pana acum...
Iar acum, dupa hotararea ICCJ, tare ma tem ca cela 24.000-25.000 de procese o sa fie castigate pe banda rulanta.

Daca gresesc, va rog sa ma corectati, ca dara nu-i cu suparare. Doar de asta si discutam aici, ca sa gasim raspunsuri.

Asteptam sa vedem motivarea ICCJ...=D>

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Pensia mea se mai recalculeaza? zexe2 zexe2 buna ziua,va rog frumos;Am iesit la pensie in luna martie 2011,din functia de subofiter MAI,in baza legii 263;unii colegi de ai mei au primit pensia ... (vezi toată discuția)
Recalcularea pensiilor - valorificarea stagiilor de cotizare realizate dupa pensionare DIMITRIU DIMITRIU Sunt nascut la 25.11.1959 , pensionar militar din iunie 2005 . Am stagiu de cotizare ca militar 26 ani si 8 luni ( include si scoala militara ) Conditii ... (vezi toată discuția)
lamuriri - pensie militara leusan leusan Am o cunostinta care s-a pensionat.A lucrat in MI ca functionar public cu statut special.Acum 2 zile a primit (dupa 4 luni) decizia de pensionare.De fapt a ... (vezi toată discuția)