avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1190 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... Ce se intampla cu angajatorul daca nu plateste ...
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

Ce se intampla cu angajatorul daca nu plateste contributiile legale retinute de la salariati?

Buna ziua
Ce se intimpla daca constat ca angajatorul nu a platit catre buget sumele ce reprezinta somaj , pensie etc ?
Ce ma suri legale se pot lua si de catre cine ?
Ce legi reglementeaza aceste aspecte ?
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 13:55, 17 Decembrie 2011
De recuperarea datoriile se ocupa ANAF putand aplica si procedura executarii silite.
Legea 76/2002 pentru somaj
Legea 95/1996 pentru sanatate
Legea 263/201o pentru pensii
Si ce se poate face in cazul in care angajatorul nu da banii de salariu la timp ?Sau ii da esalonati cate 100-200 ron, cum are maria sa chef?
Se poate face o sesizare la ITM si/sau o actiune in instanta sau se poate demisiona fara preaviz ... chiar daca demisioneaza , salariatul are dreptul la plata tuturor salariilor restante.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Dreptul la somaj gilbert gilbert Buna ziua! Seful m-a anuntat verbal precum ca vrea sa -mi schimbe locul de munca.Intrebarea mea este : daca refuz noul loc de munca, mai pot beneficia de ... (vezi toată discuția)
Probleme in caz de disponibilizare cf. art.65, alin1 cm puideurs puideurs Buna ziua, Am 2 probleme, va rog frumos sa ma ajutati: 1. Un angajat este instiintat (prin decizie) ca urmeaza a fi disponibilizat la expirarea celor 20 zile ... (vezi toată discuția)
Conventie cu somajul ContSters6135 ContSters6135 M-am angajat in 7 noiembrie 2005 si firma a facut o conventie cu somajul.Ce a presupus acasta?Daca as vrea sa plec, cum plec?Prin demisie?Am inteles ca ... (vezi toată discuția)