avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 563 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... Cursuri de calificare organizate de AJOFM
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

Cursuri de calificare organizate de AJOFM

Buna ziua, am o nelamurire in privinta cursurilor prin A.J.O.F.M..Momentan sunt somer neindemnizat si as dori sa urmez un curs de calificare.Din surse " neoficiale" am inteles ca aceste cursuri se platesc, daca dupa terminarea cursului nu sunt angajat in domeniu in care am facut cursul.Multumesc anticipat.
Cel mai recent răspuns: cracker2009 , utilizator 09:44, 11 Noiembrie 2014
Daca dupa finalizarea cursurilor agentia va ofera loc de munca si refuzati veti plati cursurile.
care este perioada de "asteptare" a acestui job?..sunt somer neindemnizat, nu beneficiez de somaj.tot in surse'neoficiale" am inteles ca dupa 3 luni de zile daca nu imi gasesc de munca sau nu mi se ofera , atunci voi plati cursurile.
Ultima modificare: Vineri, 16 Decembrie 2011
sipiran, utilizator
Nu am cunostinta de asa ceva. Conform legii, agentia te va consilia in a-ti gasi un loc de munca. Si daca nu te angajezi, nu din vina ta, ci pentru ca nu gasesti loc de munca, cu ce bani platesti? Problema este sa nu refuzi o eventuala oferta facuta de/prin agentie.
ok ,referitor la faptul sa nu refuz locul de munca oferit l-am inteles.exista un motiv pentru care agentia m-ar putea obliga s aplatesc cursurile, facand execeptie de cel mentionat?eu as dori ca dupa terminarea cursului sa ma "folosesc" de diploma obtinuta pt a putea sa ma angajez in strainatate.in acest caz voi plati cursurile?
1. Nu am gasit nimic precizat in lege care sa spuna ca veti plati aceste cursuri.
2. Ele se fac tocmai in scopul de a va ajuta sa va gasiti mai repede un loc de munca.
3. Cine v-a spus asa ceva sa va zica si baza legala, nu pe zvonuri.

Alte discuții în legătură

Concediere, somaj, angajare... somaj antonio123 antonio123 AM fost in somaj,mi-am gasit loc de munca mi sa intrerupt somajul.firma unde mam angajat ma mintit la angajare ca lucrez in ture,dar lucrez numai de noapte 8 ... (vezi toată discuția)
Cursurile de calificare gratuite pentru someri sunt obligatorii? silviu35 silviu35 MI-AM facut somajul mi sa dat carnetul de somer ma pus sa semnez toate documentele se faceau cursuri de calificare dar ei nu mi sa spus nimic cei de la ... (vezi toată discuția)
La angajare antonio123 antonio123 AM avut anul trecut depus un dosar ptr angajare la un angajator,am fost la acesta si ma trimis la A.J.O.F.M sa imi de repartitie la el sa ma angajeze ... (vezi toată discuția)