avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 481 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Primire solutionare dosar
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Primire solutionare dosar

Daca un dosar pe conflicte de munca a fost solutionat de catre Tribunal in data de 26 octombrie 2011, si nici pana in prezent nu am primit aceasta solutie expediata prin posta, si nici la arhiva tribunalului dosarul inca nu a ajuns, ce se poate face ?
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 10:58, 18 Decembrie 2011
trebuie sa mai aspetati.uneori redactarea unei hotarari de catre instanta dureaza si 4-5 luni:(
Trebuie sa faceti o cerere la instanta. Se numeste cerere de urgentare a redactarii hotararii prin care solicitati instantei sa dispuna urgentare redactarii si comunicarii Sentintei civile

C.proc.civ prevede ca : "Motivarea hotararii se face in termen de cel mult 30 de zile de la pronuntare.[...]"
freeelis a scris:

..............................................................................................................................................
C.proc.civ prevede ca : "Motivarea hotararii se face in termen de cel mult 30 de zile de la pronuntare.[...]"

Ce sens mai are acest text de lege daca nu-l respecta nici instanta ?!
E drept, consecintele nerespectarii legii de catre instantele judecatoresti se rasfrang asupra bietullui cetatean nevinovat.
Nerespectarea acestui termen nu afectează valabilitatea hotărârii, deoarece este un termen relativ. Cel mult, el poate să atragă sancţiuni disciplinare pentru judecători.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Hotarare fond! cata26 cata26 Va salut pe toti forumistii!Am si eu o intrebare...in cit timp tre sa primesc acasa comunicarea la o hotarare in fond ,litigiu de munca, solutia s-a dat pe ... (vezi toată discuția)
Expediere hotarare judcatoreasca cristiana2010 cristiana2010 care este termenul maxim, de la data pronuntarii in instanta, in care Tribunalul poate expedia prin posta partilor implicate in proces o hotarare ... (vezi toată discuția)
Urgentare comunicare sentinta civila prdcristi prdcristi Cum pot urgenta comunicare unei sentinte civile? (vezi toată discuția)