avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1558 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Pensia alimentara-parinti necasatoriti...
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Pensia alimentara-parinti necasatoriti...

Buna ziua !
Sunt bunica si ma intereseaza ce trebuie facut ca fiica mea sa obtina pensie alimentara de la tatal copilului(muncitor in Spania,copilul-cetatean spaniol,fiica mea-mama copilului, e si ea cetatean spaniol ). Acolo au obtinut doar un act prin care copilul poate sta 6 luni la un parinte,6 luni la celalalt,iar copilul "naveteaza" de la unul la altul.Mentionez ca tatal a trecut copilul pe numele lui,fiica mea nefiind cununata la starea civila cu el.
Va multumesc !
Cel mai recent răspuns: Alexandru Munteanu , Avocat 19:30, 16 Decembrie 2011
Instanta din spania cel mai probabil a dispus o custodie comuna fizica a minorului. Poate cere pensie de intretinere conform legislatiei spaniole si va fi si ea obligata sa o plateasca in perioada cand minorul se afla la tata.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Pensia alimentara spania yoroxana yoroxana Buna ziua! am un baietel de 2 ani si 8 luni cu un cetatean spaniol,am nascut in spania iar copilul are cetatenie spaniola si este recunoscut de tatal sau,acum ... (vezi toată discuția)
Custodie Ralucasialex29 Ralucasialex29 Bună ziua, am un bebeluș de 3 luni... Nu sunt cununat cu tatăl lui, stam doar in concubinaj... el lucra... dar eu nu pentru ca stau cu bebelușul acasa... ... (vezi toată discuția)
Intrebare urgenta maripirvu maripirvu Buna ziua! Am si eu o problema destul de mare.. sunt casatorita de aproape 2 ani si am un copil de 10 luni. In fapt am locuit cu sotul meu in acesti ani cam 3 ... (vezi toată discuția)