avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 451 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Tentativa de crima
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Tentativa de crima

Buna ziua.In data de 15-12-2011 fostul meu prieten m-a asteptat in curtea scolii unde invata sora mea de 11 ani,cu probleme speciale.Eu imi duceam sora la scoala si agresorul cand m-a vazut ca vin,s-a repezit asupra mea,m-a trantit jos si mi-a pus cutitul la gat,m-a taiat.Toate acestea s-au intamplat in fata surorii mele de 11 ani cu probleme speciale si in fata altor copii.Am depus plangere la politie,mi-am scos si certificat medico-legal in care mi-a dat 6-7 zile de ingrijiri.Au fost si martori.As vrea sa stiu ce pedeapsa poate primi agresorul.Poate fi arestat?Va multumesc.
Cel mai recent răspuns: Radu Gabrian , Mediator 22:16, 16 Decembrie 2011
Nu a fost arestat inca? Dupa parerea mea cred ca prezinta un pericol public concret.
Primul pas este sa depuneti plangere penala pentru tentativa de omor in care sa mentionati si martorii care au asistat la atac si sa atasti la aceasta copia certificatului medico/legal
Am depus plangere si tot ce trebuia,problema e ca e inca in libertate.Vreau sa stiu daca ar putea intra la inchisoare.
Tentativa constă în punerea în executare a intenţiei de a săvârşi infracţiunea, executare care a fost, însă, întreruptă sau nu şi-a produs efectul. Există tentativă şi în cazul în care consumarea infracţiunii nu a fost posibilă din cauza insuficienţei sau defectuozităţii mijloacelor folosite, ori din cauza împrejurării că în timpul când s-au săvârşit actele de executare, obiectul lipsea de la locul unde făptuitorul credea că se află. Nu există tentativă atunci când imposibilitatea de consumare a infracţiunii este consecinţa modului cum a fost concepută executarea.Tentativa la crimă se pedepseşte întotdeauna,si se sancţionează cu o pedeapsă imediat inferioară categoriei de pedeapsă prevăzută de lege pentru infracţiunea consumată(omor), dacă legea nu prevede altfel.
de ex ptr infractiunea de omor pedeapsa este închisoarea de la 10 la
20 de ani si interzicerea exercitării unor drepturi.

ralucaanda a scris:

Am depus plangere si tot ce trebuia,problema e ca e inca in libertate.Vreau sa stiu daca ar putea intra la inchisoare.

Ar putea ajunge la inchisoare daca s-ar ajunge la concluzia ca este vorba de o tentativa de omor si exista si probe concrete certe in acest sens.
In functie de probe organul judiciar va analiza si va decide.

Alte discuții în legătură

Tentative de omor! sxplukasboy sxplukasboy Se considera tentativa de omor,daca persoana vatamata are capul spart in 2 locuri,arcada sparta,2 coaste rupta si splina rupta?Mai mentionez ca victima a fost ... (vezi toată discuția)
Tentativa de omor geo_geo geo_geo am fost lovit in cap cu o bata(gen basebool)si am o rana la cap de10/7 cm;n-am fost internat in spital dar am fost la medicul legist si voi primi ... (vezi toată discuția)
Lovituri la nivelul gatului xuser xuser Lovirea cuiva cu pumnul la nivelul gatului se poate retine ca si tentativa de omor? Cunosc un caz cand cineva a strans o fata de gata, si desi fata a primit ... (vezi toată discuția)