avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1053 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Tentativa de crima
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Tentativa de crima

Buna ziua.In data de 15-12-2011 fostul meu prieten m-a asteptat in curtea scolii unde invata sora mea de 11 ani,cu probleme speciale.Eu imi duceam sora la scoala si agresorul cand m-a vazut ca vin,s-a repezit asupra mea,m-a trantit jos si mi-a pus cutitul la gat,m-a taiat.Toate acestea s-au intamplat in fata surorii mele de 11 ani cu probleme speciale si in fata altor copii.Am depus plangere la politie,mi-am scos si certificat medico-legal in care mi-a dat 6-7 zile de ingrijiri.Au fost si martori.As vrea sa stiu ce pedeapsa poate primi agresorul.Poate fi arestat?Va multumesc.
Cel mai recent răspuns: Radu Gabrian , Mediator 22:16, 16 Decembrie 2011
avand in vedere numarul de zile de ingrijiri medicale, respectiv 5/6 in corformitate cu prevederile Codului penal art. 180 aceasta fapta se incadreaza la infractiunea de Loviri sau alte violente...poate face puscarie numai daca are antecedente sau mai ales daca este in stare de recidiva...
Nu neaparat numarul de ingrijiri medicale are relevanta.
Toata treaba se rezuma la imprejurarea de fapt daca a fost sau nu o tentativa de omor.
Daca i-a taiat gatul doar sa o sperie nu ar trebui incadrat la tentativa de omor dar...depinde de mai multe lucruri...
Daca a vrut sa ii taie gatul mai tare dar nu a stiut cum...ar cam avea probleme...deoarece a vrut.
Daca cineva trage cu arma dar greseste tinta si trage aiurea tot pentru tentativa de omor va raspunde daca a vrut sa ucida...
Ultima modificare: Vineri, 16 Decembrie 2011
CLAUDIU LASCOSCHI, Avocat
Foarte importante vor fi concluziile emise in certificatul medico-legal de catre medicul legist in urma examinarii dvs .
Medicul legist ar trebui sa stipuleze incercarea agresorului de a viza un organ vital.
Numai in functie de aceste concluzii , coroborate cu celalalte probatorii care vor fi administrate in cauza se va stabili incadrarea juridica a faptei.
Recomandabile ar fi angajarea unui avocat penalist priceput sau/si obtinerea unei audiente si depunerea cu aceasta ocazie a unui memoriu catre primul procuror al parchetului care supravegheaza desfasurarea urmaririi penale , memoriu in care sa ii fie aduse la cunostinta faptele si masurile neluate pana in prezent de organele de politie.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Tentative de omor! sxplukasboy sxplukasboy Se considera tentativa de omor,daca persoana vatamata are capul spart in 2 locuri,arcada sparta,2 coaste rupta si splina rupta?Mai mentionez ca victima a fost ... (vezi toată discuția)
Tentativa de omor geo_geo geo_geo am fost lovit in cap cu o bata(gen basebool)si am o rana la cap de10/7 cm;n-am fost internat in spital dar am fost la medicul legist si voi primi ... (vezi toată discuția)
Lovituri la nivelul gatului xuser xuser Lovirea cuiva cu pumnul la nivelul gatului se poate retine ca si tentativa de omor? Cunosc un caz cand cineva a strans o fata de gata, si desi fata a primit ... (vezi toată discuția)