avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1060 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Societăţi comerciale cerere ORC - amanare
Discuție deschisă în Societăţi comerciale

cerere ORC - amanare

speta mea este cam asa: am depus la ORC o hotarare Ca, in care printre altele se hotara si inchiderea a 3 puncte de lucru. cei de la ORC mi-au dat amanare pe motiv ca lipseste dovada delegarii exercitiului atributiei AGEA referitoare la desfiintarea unor sedii secundare (art. 113 alin. (1) lit. d) din Legea nr. 31/1990) catre Consiliul de Administratie . In statutul societatii se prevede ca AGEA poate delega CA sa desfiinteze puncte de lucru /sedii secundare, insa nu am o hotarare AGEA care sa prevada expres acest lucru.

ce pot face in acest caz, avand in vedere ca pana la termenul acordat (29.12.2011) sub nici o forma nu am timpul fizic si legal sa convoc o AGA???

simpla prevedere din statut nu este suficienta??

va multumesc
Cel mai recent răspuns: ContSters154510 , utilizator 09:10, 19 Decembrie 2011
Simpla prevedere din statut este suficienta. Daca va da respingere la solicitarea dvs. sau admite cererea in parte, puteti sa atacati rezolutia directorului ORC cu plangere in termen de 15 zile de la pronuntare in conformitate cu art. 6 alin. 4 din OUG 116/2009.
multumesc. o sa le fac o adresa cu prevederile din statut sa stie si dumnealor.
Da, este mai bine sa o luati cu binisorul, eventual sa cereti o audienta de la director, deoarece procedura cu plangerea va intarzie inregistrarea mentiunii cu vreo doua luni cel putin.
Daca actul constitutiv contine prevederi referitoare la delegarea catre CA a acestor atributii, o copie certificata a actului constitutiv poate constitui dovada delegarii exercitiului atributiei AGEA referitoare la desfiintarea unor sedii secundare (art. 113 alin. (1) lit. d) din Legea nr. 31/1990) catre Consiliul de Administratie.
Nu este necesara nicio alta hotarare AGA, adresa sau audienta.
O data cu depunerea completarii la cererea de inregistrare puteti solicita si preschimbarea termenului de solutionare.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Porcedura majorarii capitalului social la societate pe actiuni (inchisa, fara subscriptie publica) ContSters93450 ContSters93450 Buna ziua ! As dori sa aflu, cu sprijinul comunitatii Avocatnet, actul normativ care prevede in detaliu procedura ce trebuie urmata la majorarea capitalului ... (vezi toată discuția)
Presedinte ca ContSters57265 ContSters57265 In cadrul unei societati pe actiuni , presedintele Consiliului de administratie poate fi concomitent si director economic ? (vezi toată discuția)
Decizie srl ypo ypo Buna seara.Aveti cumva un model de decizie a Consiliului Director al unui Srl.pentru elaborarea unui act aditional la actul constitutiv?mentionez ca Srl -ul ... (vezi toată discuția)