avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 576 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Declaratie mincinoasa
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Declaratie mincinoasa

Buna ziua !! Am si eu o problema , pe scurt , sunt martor al partii vatamate , am fost la politie , am dat o declaratie , ideea este ca mi'a fost dictata , ma rog ideea este ca eu nu am stiut ca puse putin in alta ordine cuvintele au o alta "incadrare" m'am mai documentat si eu in ultima vreme , ideea este ca la politie s'a vrut a fi TALHARIE , iar cand am ajuns in instanta si am fost intrebat mai amanuntit , am spus ca cel vinovat a cerut telefonul si la scurt timp a fugit cu el . Vinovatul , este condamnat pentru mai multe dosare , nu a fost arestat pentru declaratiile acestea . Ideea este ca acum sunt citat ca inculpat pt declaratie mincinoasa . Ce pot face ?! Multumesc anticipat !!
Cel mai recent răspuns: Sonji , utilizator 16:07, 26 Decembrie 2011
Daca s-a cerut telefonul si apoi a fugit cu el ar fi vorba de abuz de incredere si nu de talharie.
Inteleg ca sunteti citat ca inculpat pentru declaratia data in fata instantei si nu pentru cea data in faza de urmarire penala.
Ar fi recomandabil sa aveti un avocat pentru a se intelege exact ce s-a intamplat si pentru a va apara in functie de problemele concrete.
Este posibil sa primiti doar o amenda administrativa si sa nu aveti cazier, dar si acest aspect ar duce in realitate la o vinovatie...
Adica nu ati fi nevinovat...ci vinovat...
Daca va trimite in judecata riscati sa primiti o pedeapsa cu inchisoare, cu suspendare sau cu executare...in raport de felul in care va aprecia instanta ca trebuie sa aplice pedeapsa.
Tind sa cred ca si pentru parchet ar fi de preferat sa primiti o amenda administrativa daca ar intelege ca ati putea fi achitat de instanta si ar avea apoi probleme cu condamnarea pentru talharie a acelei persoane...
Ultima modificare: Sâmbătă, 17 Decembrie 2011
CLAUDIU LASCOSCHI, Avocat
"Ideea este ca"..ati declarat cumva lucruri neadevarate?? daca nu ati declarat nimic mincinos, nu aveti cum sa fiti condamnat. Daca sunteti sigur ca nu ati mintit, se poate dovedi, sau cel putin asa ar trebui intr-o tara cu procurori, judecatori profesionisti..dar traim in Romania, unde oameni nevinovati ajung dupa gratii...daca declaratia dumneavoastra a fost reinterpretata din nu stiu ce cauze..asta nu inseamna ca e mincinoasa, dumneavoastra stiti cel mai bine. Nu stiu cum cineva sa va dicteze ce sa declarati, adica, daca stiati ca declaratia dictata este mincinoasa in mare parte, nu trebuia sa o scrieti..ma rog

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Acuzat complice talharie estrela2126 estrela2126 amicul meu in 2006 a urcat intr-un tren ce stationa pt a-si ajuta matusa care avea bagaje sa coboare.in acest timp un individ cu care el a discutat pe peron,in ... (vezi toată discuția)
Talharie PaulB17 PaulB17 Buna seara,as dori si eu sa stiu ceva,acum ceva timp(3,4 luni) 2 prieteni au savarsit o infractiune de talharie,Unul avand varsta de 17 ani a lovit persoana ... (vezi toată discuția)
7 ani pentru ce? andrada002 andrada002 buna ziua! fratele meu a fost agresat de niste agenti ai unei firme de paza. acestia au declarat ca ei au fost agresati si astfel pedeapsa fratelui meu a fost ... (vezi toată discuția)