avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1021 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Carte funciară - Cadastru, ... vanzare terenuri fara acte legale
Discuție deschisă în Carte funciară - Cadastru, Intabulare şi alte formalităţi funciare

vanzare terenuri fara acte legale

Un prieten a cumaprat prin NOTAR un teren pentru care a platit o suma foarte mare, care s-a dovedit ulterior ca actele nu sunt legale, adica terenul nu este TRECUT IN ACELE ACTE AUTENTICE.
Cum se poate ataca, deoarece notarul sustine ca el nu avea nici o obligatie sa observe daca actul este autentic sau nu.
Intr-o situatie asemanatoare mi s-a vandut un teren de catre o batrana de 87 de ani,folosindu-se de anexele 5 si 6 ale Protocolului dintre Camera Notarilor si OCPI! Batrana a cerut aceste anexe cum ca este cunoscuta ca proprietar unde locuia, dar a pus vecinatatile terenului meu si intr-o singura zi a depus cererea si a primit si documentele! S-au modificat formularele Anexelor, scotandu-se rubrica "participanti la identificare",si astfel nimeni de la Primarie nu s-a dus la fata locului! S-a gasit si un cadastrist" de treaba" care n-a cerut declaratii de vecinatate, notarul n-a observat ca formularele erau modificate, nici macar ca nu corespundea numele batranei vanzatoare cu cel din actele eliberate de primarie in care, din mare graba se schimbasera niste litere! Am facut plangere penala impotriva Batranei vanzatoare, a notarului, a cadastristului , a primarului si a secretarului si ce credeti? Doar batrana a fost amendata penal cu 1000 lei, ceilalti primind NUP! Si s-a continuat cu un proces civil de anulare a contractuluide vanzare- cumparare care a durat trei ani, iar intre timp cumparatorul si-a construit o vila pe teren, desi facusem notificare la OCPI a litigiului. A falsificat actele de la OCPI care trebuiau depuse la Urbanism in vederea obtinerii autorizatiei de constructie,si desi nu avea drum de acces, a primit autorizatia, cu toate ca eu anuntasem si Primaria, si serviciul de Urbanism despre litigiu. Acum ma judec cu cumparatorul pentrua i se desfiinta cartea funciara macar pentru suprafata pe care nu a construit, si ma intreb cum si de la cine pot recupera cheltuielile de judecata, deoarece batrana a decedat, iar ceilalti au primit NUP! Poate imi sugereaza cineva!
1. daca batrana a murit ar tb sa va interesati din ce e (a fost )compusa masa succesorala.
in ea intra si pasivele nu numai activele
2. daca cel care a construit a falsificat ceva (documentatia de la OCPI ) inseamna ca raspunde si penal si civil. fals si uz de fals. chiar daca a construit fapta nu se prescrie.
3. impotriva NUP-urilor procurorului puteti deschide proces pe instanta. E o decizie privind liberul acces la justitie care altfel ar fi ingradit (daca decizia procurorului ar fi definitiva) .Gasiti comentarii chiar pe acest forul.
1. In acelasi timp cu vanzarea terenului meu, batrana a facut act de vanzare-cumparare unui nepot pe tot ce avea, consiliata probabil de cei care au lucrat prin ea! A dat amenda si a ramas cu banii pe terenul meu pentru ca nu i-a pus la banca sa existe in vreun cont!
2.Am facut plangere penala, dar n-am depus-o inca,deoarece ma ingrozeste gandul de a mai purta un proces,si sunt in stare sa renunt la terenul pe care a construit! Daca nu intelege si face apel la hotararea favorabila mie pe care am primit-o zilele acestea, atunci depun plangerea panala!
3.Am deschis proces impotriva NUP-urilor, dar am pierdut spunandu-mi-se ca se judeca doarin baza cercetarilor facute de politie si Parchet, iar cei care au cercetat " n-au observat " falsificarea documentelor, desi erau depuse la dosar!Eu am descoperit ulterior falsurile,dar judecatorul n-a vrut sa tina cont de ele! Am pierdut termenul d recurs, nestiind ca in procesele penale hotararile nu se comunica! Multumesc
cine poate sami raspunda la intrebare am teren cumparat cu acte prin primarie de mai multi ani si platesc impozit pot sa intabulez gratuit

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Drepturile cumparatorului Liuro Liuro Buna seara Intentionez sa cumpar un teren. Actele vanzatorului sunt : sentinta civila care perfecteaza vanzarea cumpararea si un proces verbal de punere in ... (vezi toată discuția)
Ordinul prefectului la vanzarea de imobile addy72 addy72 daca ai ordinul prefectului mai trebuie cadastru sl intabulare la vinzarea unui teren+casa (vezi toată discuția)
Cumparare pamant andreisuciu73 andreisuciu73 buna tuturor.as vrea sa stiu la cumpararea unui teren care in cartea funciara ii trecut ca si teren arabil,cu suprafata de 650m cat m ar costa toate taxele la ... (vezi toată discuția)