Buna ziua, am o problema degata de un apartament care nu este al meu si nic nu a fost, dar a fost trecut pe numele meu cu acordul meu, insa nu am locuit niciodata in el,doar actele erau facute pe numele meu, dupa care prin act de vanzare cumparare l-am trecut de pe numele meu. insa am intampinat probleme la obtinerea unei locuite ANL. Va rog sa-mi spuneti cum pot face sa demonstrez ca totusi nu era locuinta mea. Persoana pe care am" ajutat-o"X-( spune ca nu este trecut nicaieri ca eu am avut si apoi vandut locuinta, se poate asa ceva? Unde pot sa ma interesez daca figurez ca am avut sau nu locuinta?Va multumesc anticipat.
Simplu fapt ca este trecut pe numele dumneavoatra nu inseamna automat ca sunteti proprietar. Proprietatea asupra unui bun se dobandeste prin acte cu titlu gratuit sau titlu oneros.Mai exact se poate dobandi ori prin mostenire, prin donatie prin vanzare, prin schimb prin licitatie publica etc.Ati precizat ca prin act de vanzare-cumparare l-ati trecut pe numele dumneavoatra. Ce inseamna acest lucru?L-ati cumparat de la aceea persoana?Daca da pentru a fi opozabila aceasta vanzare trebuie sa fie inregistrat dreptul dumneavoastra de proprietate la Carte funciara in cartea imobilului.Plata impozitului pe apartament poate fi o prezumtie de proprietate.Primul pas cereti un extras de carte funciara cu privire la imobil si va lamuriti cui apartine acest apartament.