avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 918 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Executare silită recuperari debite de catre o firma
Discuție deschisă în Executare silită

recuperari debite de catre o firma

Buna ziua ,
Va rog sa-mi spunet-ti cum sa procedez cu un card restant la [banca] din 2006. de la [banca] nu m-a mai cautat nimeni din2007 dar am primit acum in decembrie 2011 o Scrisoare de la SC Romania ca apar la ei cu o datorie de 1885 lei si imi cer sa platesc aceasta datorie sau daca nu imi pot pot pune poprire pe salar sau ma executa silit chir si in lipsa datornicului la domiciliu.Este legal? eu nu am depus bani pe card si nici tranzactii nu ma avut din 2006. Nu s-a prescris datoria dupa 5 ani???Cum sa gestionez aceasta situatie?As vrea sa va mai intreb daca o sa mai pot lua credite de la banci.
Multumesc anticipat.
Ultima modificare: Luni, 19 Decembrie 2011
gi-jane2, moderator
Cel mai recent răspuns: ContSters214341 , utilizator 16:37, 19 Decembrie 2011
~ Conținut șters la cerere ~
Am aceeasi parere, datoria este prescrisa.
Datoria s-a prescris dupa 3 ani, dar la banci nu mai puteti face alte credite, pentru ca sunteti luat in evidenta ca restantier in CIP.
Figurati cu inregistrare negativa la Biroul de credit si in CRB, nu in CIP. Creanta pare a fi prescrisa, daca nu a inceput executarea in 3 ani de la ultima plata si daca executarea nu s-a perimat in cazul in care a inceput.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Datorii banca, poprire lauracatoi2006 lauracatoi2006 Buna seara, am si eu ma multe intrebari la care sper sa primesc niste raspunsuri, daca se poate. Sa va explic situatia mea: am un credit la care sotul este ... (vezi toată discuția)
Situatia bancara dupa preluarea datoriei de firma de recuperari georgiana_c_1989 georgiana_c_1989 Buna seara In urma neachitarii la timp a ratelor la un credit, datoria mea a fost preluata de o firma de recuperari. Acestia din urma mi-au trimis un ... (vezi toată discuția)
Dupa cat timp esti scos din evidenta centralei de riscuri bancare zzanetta zzanetta Am avut un credit la BCR in 2005 , dupa o luna de neplata am fost preluat de EOS-KSI ,cat timp figurez la CRB , dupa ce perioada pot fi scos din CRB mai am ... (vezi toată discuția)