avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 426 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Recuperări de creanţe, datorii, ... credit bancar Prima Casa taraganat
Discuție deschisă în Recuperări de creanţe, datorii, Probleme cu băncile

credit bancar Prima Casa taraganat

Buna ziua
As dori sa stiu daca este normal ca un dosar de creditare pentru "Prima casa",care deja era preaprobat sa dureze 2 luni pana la aprobarea finala. Am vandut casa, iar cumparatorii au dosar de creditare "Prima casa" aprobat de banca din august. Din momentul antecontractului si pana acum au trecut 2 luni. O luna au stat actele casei la dep. Juridic al bancii fara sa ni se spuna nimic. Apoi au inceput sa mai ceara acte:un act de schimb pt acest apartament, un act de donatie al vechilor proprietari, pt un apartament care l-au dat la schimb pt ap meu.Problema este ca toate le cer cu intarziere si ne tot plimba. In acest timp eu platesc dobanzi penalizatoare, pt ca trebuia sa inchid creditul anticipat, la cererea bancii, creditul fiind restructurat pentru neplata. Intrebarea este daca pot da banca in judecata pentru aceste intarzieri si sa imi recuperez penalitatile, nefiind vina mea ca analiza dosarului a durat atat. Mentionez ca banca care acorda creditul pt cumparare si cea la care am eu creditul este una si aceeasi. Multumesc pentru sfat!
Cel mai recent răspuns: gi-jane2 , moderator 15:47, 19 Decembrie 2011
Dvs aveti o datorie si ca sa puteti plati, ati ales sa vindeti casa.. cumparatorii cumpara prin credit ( intamplator de la aceesi banca). Am inteles corect ?
Nu, datoria dvs ( si penalizarile pt neplata) nu are nimic in comun cu acest credit contractat de cumparatori. Teoretic, nu dvs v-au adus vreun prejudiciu, ci cumparatorilor.. trebuia cu acestia sa puneti clauze mai ferme in antecontract..

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Schimbat dobanda euribor clopotzica clopotzica Buna ziua. In februarie am inaintat un dosar pt Prima Casa la Raiffeisen. Mi s-a facut analiza dosarului si mi s-a dat preaprobarea financiara pe dobanda 4,6. ... (vezi toată discuția)
Prima casa diminuare credit Genygeny Genygeny Am facut credit si am primit preaprobarea a 23000 euro am gasit apartamentul,am facut antecontractul si am platit avansul ..Dupa evaluarea apartamentului ni ... (vezi toată discuția)
Exista un termen de respectat de la aprobarea dosarului pt credit ... AlinaMaria23 AlinaMaria23 Exista un termen de respectat de la aprobarea dosarului pt credit pana la trimiterea evaluatorului? Vreau sa cumpar o casa prin credit ipotecar, insa momentan ... (vezi toată discuția)