avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 696 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Legislaţie europeană, CEDO, UE, ... Statul este iarasi tras de urechi la CEDO!
Discuție deschisă în Legislaţie europeană, CEDO, UE, proceduri europene

Statul este iarasi tras de urechi la CEDO!

Curtea Europeana a Drepturilor Omului (CEDO) a respins recursul Guvernului Romaniei in dosarul Revolutiei, ca atare, decizia anterioara a CEDO in acest caz a ramas definitiva, facand astfel crimele din decembrie '89 imprescriptibile. Aceasta decizie determina autoritatile la o reluare a cercetarilor si la o solutie justa, a mentionat avocatul care a reprezentat asociatiile de revolutionari in fata Curtii Europene a Drepturilor Omului.

Statul roman va fi executat silit. Romania poate fi obligata la plata despagubirilor pentru lipsa unui proces echitabil.

Cine plateste lipsa echitatii in instante ?
Statul (Noi contribuabilii) !!!

#-o
Cel mai recent răspuns: andreigrigoriu , moderator 15:18, 27 Decembrie 2011
multumim pentru informatii! ar fi ideal daca ati putea sa ne dati niste detalii ( eventual unde putem gasi hotararea)
Ma bucura aceasta decizie.
Chiar daca despagubirile se vor plati din buzunarele noastre (ceea ce nu este o noutate) macar exista posibilitatea ca revolutionarii sa aiba parte de un proces de bun simt. Cel putin sper sa fie asa....
L.C.
pai e bine ce a facut cedo, insa cine sunt vinovatii care au dat hotarari "ine-chitabile" ?, e simplu, nu e secret numele magistratilor care au pronuntat aceste hotarari, si pentru care, au dupa caz, pensii sau salarii "grase", noi platim si unele si altele si acum, oare trebuie sa platim si greselile lor ?, e o prostie pe care iar trebuie sa o "inghitim" ?.
Desi ar trebui sa ne bucuram, totusi asa cum ati mentionat in mod corect, tot noi suntem cei care vom plati despagubirile. Nimeni nu va fi tras vreodata la raspundere pentru toate nenorocirile care s-au intamplat. Important este ce invatam noi din toate acestea si ce vom face sa schimbam viitorul tarii.
aveti dreptate, ... sa invatam dar, oare cu ce ne ajuta, cei care fac greseli si nu dau socoteala nimanui stau in continuare "linistiti" in fofoliile lor si, fac greseli in continuare, deci, de ce sa stam linistiti si sa invatam, ce?, sa platim greselile "lor" la nesfarsit ?, pentruca, asta se intampla in romania si tot "invatand" nu vom schimba nimic, aruncandu-i din fotoliile lor, da, vom schimba poate cu altii care stiu sa-si respecte propriul neam, nu sa se considere sfidatori "mai presus de ai lor si de legi", sa aratam ca am invatat destul in ultimii ani !.

Alte discuții în legătură

Sanse la cedo? sam bam sam bam ce sanse am la cedo in cazul in care: au fost audiati 3 martori ai acuzarii la un termen cand avocatul meu ales a avut cerere de amanare medicala, nu a fost ... (vezi toată discuția)
Dosar cedo ioana_2009 ioana_2009 Buna ziua. Doresc sa depun o plangere la CEDO ca urmare a pierderii unui proces penal in care s a judecat un accident rutier. In urma accidentului mie mi s ... (vezi toată discuția)
Raspunderea magistratilor...personal,in cazul condamnarii romaniei de cedo... gigelas gigelas [b]Cred ca ar fi util sa deschidem un topic,cu privire la raspunderea magistratilor,in cazul condamnarii Romaniei la CEDO[/b]. Astfel,parerea mea,ar trebui ... (vezi toată discuția)