avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 697 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Probleme privind insolvenţa, ... DIZOLVARE DE DREPT
Discuție deschisă în Probleme privind insolvenţa, lichidarea judiciară şi falimentul

DIZOLVARE DE DREPT

Buna ziua, as vrea sa adresez o rugaminte, in primul rand lichidatorilor.
va rog sa imi spuneti care sunt pasii pe care trebuie sa-i urmeze un lichidator intr-un dosar de dizolvare de drept.
debitoarea are ca datorie doar o amenda de 1500 lei catre finante.
ce trebuie sa fac?#-o
Cel mai recent răspuns: ContSters22713 , utilizator 22:29, 27 Decembrie 2011
Buna seara .
Lichidarea si radierea firmei,nu se pot face cu suma datorate tertilor,inclusiv bugetuluii de stat.Se va opune fiscul,intotdeauna in astfel de cazuri, radierii firmei.,
Marius Bote
Radierea soc in conformitate cu prevederile legii 31/1990 presupune in esenta satisfacerea tuturor creditorilor si distribuirea activelor asociatilor
variante
1 lichidatorul valorifica activele si achita creditorii
2 asociatii platesc creditorii din fonduri proprii
lichidatorul la ORC : specimen de semnatura , bilant lichidare , radiere
Daca nu pot fi acoperite creantele lichidatorul este obligat sa ceara deschiderea procedurii simplificate de insolventa.
Dpdv practic va recomand sa verificati cu atentie creantele - aceastea trebuie sa fie CERTE
Creanta ANAF trebuie verificata in conformitate cu prevederile OG 92/2003 cod de procedura fiscala
multumesc foarte mult, pentru informatii.....................
si sarbatori fericite va doresc tuturor!
Problema care se ridica este in baza carei legi s-a facut dizolvarea de drept. Dupa umilele mele cunostinte in conformitate cu Legea nr. 31/1990 a societatilor comerciale este reglementata dizolvarea judiciara sau dizolvarea voluntara. Dizolvarea de drept pana acum s-a facut doar prin legi speciale, iar pasii de urmat ii gasim in cuprinsul acestor legi. Daca gresesc va rog sa ma corectati.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Bilant nedepus la registrul comertului drov drov Buna seara, Intrebarea mea este urmatoarea:Daca nu am depus bilantul pentru anul 2008 la Registrul Comertului si acum am primit o citatie sa ma prezint in ... (vezi toată discuția)
Lichidare societate vasilicaburnaz vasilicaburnaz Buna ziua,V-asi ruga un sfat la o situatie cu care ma confrunt. Am o soc. com srl. care detine in proprietate un spatiu comercial unde isi desfasoara ... (vezi toată discuția)
Lichidare voluntara versus dizolvare fara lichidare casanova casanova Care este diferenta dintre cele doua termene juridice ? Doresc sa-mi desfiintez firma unde sunt unic asociat si am studiat ceea ce este scris pe forumuri si ... (vezi toată discuția)