avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 865 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Pensionari şi probleme juridice ... Grupe de munca militari
Discuție deschisă în Pensionari şi probleme juridice legate de pensii

Grupe de munca militari

Pentru un cadru militar rezervist care a lucrat in M.Ap.N doar 7 ani, in perioada 1981-1988 si care urmeaza sa se pensioneze pentru limita de varsta din sistemul civil, care este baza legala de acordare a grupelor de munca pentru anii mentionati mai sus? Decretul nr. 247/1977, H.G. 1294/2001, sau...
Multunesc anticipat !
Ultima modificare: Marți, 20 Decembrie 2011
zalin, utilizator
Cel mai recent răspuns: Gabriela Pintea , Consilier juridic 23:19, 20 Decembrie 2011
zalin a scris:
(..) care este baza legala de acordare a grupelor de munca pentru anii mentionati mai sus?

Acum nu se mai acorda grupe de munca intrucat nu se pot face incadrari retroactiv. Probabil vreti sa intrebati ce act normativ va avea in vedere casa de pensii cand va va stabili drepturile.

Faptul ca va pensionati acum din sistem civil nu modifica perioada si temeiurile legale in baza carora ati lucrat in grupe de munca. Prin urmare ar trebui sa discutam despre Decretul nr. 247/1977, act normativ care ar trebui sa fie mentionat in fisa dvs.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Grupa de munca a cadrelor militare emil grama emil grama Am lucrat ca si cadru militar activ in perioada august 1981- iunie 1983. Din anul 1983 am parasit sistemul , trecand in sistemul civil. Acum ,intrunind ... (vezi toată discuția)
Legea sistemului unitar de pensii - forma finala promulgata gelugeo gelugeo Art. 30 (4) [b]Este asimilată [/b][/u]stagiului de cotizare în condiţii speciale de muncă, prevăzut la alin. (1) lit. b), perioada anterioară ... (vezi toată discuția)
Bună seara as dori sa stiu ce grupa de muncă primesc dacă ... Vivicaxxx Vivicaxxx Bună seara as dori sa stiu ce grupa de muncă primesc dacă am lucrat ca mac în mapn 7-8ani în acești ani.multumesc (vezi toată discuția)