avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1510 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... sunt divortat
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

sunt divortat

Sunt divortat si avem hotarare definitiva si irevocabila si as dori sa stiu daca acum mai pot sa-i interzic fostei mele sotii sa-mi mai poarte numele si sa treaca la numele pe care la avut inainte de casatorie si daca pot sa fac ceva pentru a recalcula pensia alimentara pe care o am de platit fiului meu?
Cel mai recent răspuns: m_ella2005 , utilizator 08:15, 21 Decembrie 2011
Daca ati fost de acord la divort sa ramana cu numele dobandit in casatorie, nu mai puteti retrage acest acord.
Puteti cere micsorarea pensiei daca v-au scazut veniturile
Daca in hotararea de divort scrie ca ea trebuie sa revina la numele avut anterior casatoriei, si in termen de 15 zile de la ramanerea definitiva si irevocabila a htararii nu si-a schimbat cartea de identitate, trimiteti-i pensia de intretinere asa cum scrie in hotarare, adica prin mandat postal si pe numele stabilit in conditiile legii. Pentru a ridica banii va trebui sa se legitimeze, Iar posta nu elibereaza decat daca numele din mandat coincide cu cel din cartea de identitate.
Daca veniturile dv au scazut fata de cele avute in vedere de catre instanta sau mai aveti un minor in intretinere, puteti cere micsorarea pensiei.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Ridicare pensie alimentara minor annabell annabell In urma unei Sentinte Judecatoresti din feb. 2009, Instanta hotaraste cuantumul pensiei conform legii. Aceasta Sentinta este respectata trimitandu-se pensia ... (vezi toată discuția)
Consultare balcania balcania In urma sentintei de divort minorul a fost incredintat mamei urmand sa platesc pensie de intretinere stabilita prin hotarare judecatoreasca. La locul de munca ... (vezi toată discuția)
Pensie alimentara sipiran sipiran Dupa divort, prin decizie, trebuie sa platesc 25% din venit pensie alimentara pt un copil.La data stabilirii avem servici dar dupa o luna am devenit somer.As ... (vezi toată discuția)