In urma unei Sentinte Judecatoresti din feb. 2009, Instanta hotaraste cuantumul pensiei conform legii. Aceasta Sentinta este respectata trimitandu-se pensia minorului prin mandat postal de catre Fortele de munca (somaj). La patru luni dupa aceasta Sentinta (de pensie), ramane irevocabila si Sentinta de divort, mama (careia i se atribuie copilul), fiind obligata pe baza acesteia sa-si reia numele avut anterior. Am respectat si aceasta Sentinta schimbandu-mi CI cu noul nume care nu mai coincide cu cel de la Sentinta de pensie alimentara anterioara, la care nu pot cere indreptarea unei erori materiale (numele), intrucat la momentul Sentintei de pensie acela era numele meu.
Problema este la Posta, unde mi se refuza, eliberarea mandatului cu toate ca am prezentat ambele sentinte (in original si copie), copie dupa vechea CI, noua CI in original, certificatul de nastere al minorului (in original si copie).
Angajata de la ghiseu nu numai ca refuza sa citeasca si sa ia in considerare Sentintele (pe care mi le-a aruncat in fata), dar refuza sa-si spuna si numele si chiar refuza sa-mi dea o hartie din care sa reiasa ca m-am prezentat la posta pentru a ridica pensia alimentara a minorului.
Mentionez ca pe baza acelorasi acte de mai sus am scos copilul de nenumarate ori din tara, cei de la vama cosiderand aceste acte legale, iar la posta sunt refuzata.
Cum pot rezolva pe cale legala,problema si ce am de facut?
banuiesc ca pe hotarirea de divort este inserat "numele purtat anterior casatoriei" drept pentru care in baza noii carti de identitate puteti si sinteti indreptatita sa ridicati pensia de intretinere pentru minor. daca functionara de la ghiseu refusa sa va faca plata puteti sa va adresati drigintelui oficiului postal si, daca nici acesta nu da curs solicitarii dv. direcorului postei din localitatea unde primiti mandatul postal. ar mai fi calea unei plingeri penale pentru nepunerea in executare a unei hotariri judecatoresti, dar mai greu... incercati calea plingerilor administrative.
Atitudinea celor de la posta nu poate fi calificata ca exces de zel, ci pur si simplu respecta secretul coresondentei. Nu este obligatia lor sa stabileasca daca din punct de vedere juridic dv. sunteti sau nu persoana pe numele careia a fost emis mandatul postal. Obligatia lor este sa verifice daca datele din actul de identitate cu care se legitimeaza persoana (nume, prenume, adresa) coincid cu datele scrise pe mandat.
Daca la momentul stabilirii obligatiei de intretinere se afla pe rol si procesul de divort era obligatia dumneavoastra sa aduceti la cunostinta instantei acest aspect precum si faptul ca urmeaza sa reventi la numele avut anterior casatoriei.
Instanta de divort, pe langa desfacerea casatoriei, nume si incredintarea minorului, nu s-a pronuntat si asupra pensiei de intretinere in favoarea acestuia? Daca da, era obligatia dumneavoastra sa trimiteti o copie legalizata de pe hotarare celor de la Fortele de munca sau sa solicitati instantei infiintarea popririi cu noile dispozitii ale instantei.
~ final discuție ~
Alte discuții în legătură
Sunt divortat
dodorel62
Sunt divortat si avem hotarare definitiva si irevocabila si as dori sa stiu daca acum mai pot sa-i interzic fostei mele sotii sa-mi mai poarte numele si sa ... (vezi toată discuția)
Consultare
balcania
In urma sentintei de divort minorul a fost incredintat mamei urmand sa platesc pensie de intretinere stabilita prin hotarare judecatoreasca. La locul de munca ... (vezi toată discuția)