In urma unui proces de divort sotia si-a reluat numele de familie avut anterior casatoriei,prin sentinta civila definitiva si irevocabila.Dupa exact un an de zile,(timp in care ar fi trebuit sa-si schimbe C.I.), am primit copie dupa citatie(pt. majorare pensie intretinere minori),a fostei sotii care-mi poarta inca numele;folosind chiar semnatura in acest sens.Am angajat un aparator,am depus intampinare si o serie de acte,apoi s-a amanat un termen pentru comunicarea intampinarii.Avocatul meu a "omis" probabil sa puna in vedere instantei ca reclamanta se numeste de fapt"X" si nu "Y"!Oare ce hotarare poate sa dea instanta atunci cand "X" nu exista cu acte doveditoare?EU...cu cine ma judec?Oare chiar nu mai stie cum o cheama...cu buletinul in mana?De ce sa-mi poarte numele in mod abuziv si de ce sa duca in eroare instanta?As vrea sa stiu va rog,daca se poate indrepta sau stabili partile procesuale la urmatorul termen.
Trebuia ca, prin intampinare, sa invederati instantei faptul ca in conformitate cu dispozitiile sentintei nr.... din data de... reprezentantul legal al minorului este x, iar conf. dispozitiilor legale, aceasta era obligata ca in 15 zile de la ramanerea definitiva si irevocabila a hotararii sa revina la numele de x, iar identificarea cu alt nume decat cel stabilit in conditiile legii constituie infractiune. Solicitati ca dovada calitatii de reprezentant o faca cu hotararea prin care i-a fost incredintat minorul si cu actul de identitate.
Sau ii trimiteti pensia de intretinere prin mandat postal, pe numele x asa cuma dispus instanta. De la posta nu i se vor elibera banii daca nu prezinta CI valabil cu numele trecut de dv pe madat.
~ final discuție ~
Alte discuții în legătură
Sunt divortat
dodorel62
Sunt divortat si avem hotarare definitiva si irevocabila si as dori sa stiu daca acum mai pot sa-i interzic fostei mele sotii sa-mi mai poarte numele si sa ... (vezi toată discuția)