Buna ziua. In nolul Cod al muncii durata preavizului de demisie este de 20 de zile calendaristice sau lucratoare? C anume se ia in considerare?Programul meu normal care include si zilele lucratoare ale lunii sau va trebui sa vin mai mult de 20 de zile la munca? Daca se aproba ultima varianta as putea sa vin la munca numai in zilele lucratoare si sa nu accept marirea nunmarului de zile de preaviz? As dori sa incgei contractul cu unitatea respectiva pe cale legala si sa fiu la curent cu drepturile mele de angajat. Multumesc
1. Regula este ca termenul de preaviz in cazul demisiei este cel prevazut in c.i.m. ... acesta nu poate avea o durata mai mare de 20 de zile lucratoare pentru salariatii cu functii de executie si de 45 de zile lucratoare pentru salariatii cu functii de conducere.
2. In c.i.m. ce termen de preaviz este prevazut? .... acesta a fost modificat printr-un act aditional la c.i.m.?
3. Pe durata preavizului contractul individual de munca continua sa isi produca toate efectele.
4. Demisia poate fi cu sau fara preaviz ... in cazul demisiei cu preaviz, nerespectarea de către salariat a termenului de preaviz reprezintă abatere disciplinară, care justifică sancţionarea sa disciplinară, inclusiv prin desfacerea contractului de muncă.
Preaviz
MOKUSKA
In contractul de munca am trecuta perioada de preaviz de 30 de zile din care eu pot sa ma mai prezint la locul de munca doar 19. Am nevoie de acordul ... (vezi toată discuția)
Preaviz cim
Angel06
Buna ziua
As dori sa stiu cum trebuie sa procedez ca si angajat in urmatoarea situatie .
Un angajat in functia de sef echipa a facut o cerere de demisie cu ... (vezi toată discuția)