avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 806 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate - partida simplă ... Registru de incasari si plati Cabinet de avocat
Discuție deschisă în Contabilitate - partida simplă şi obligaţii fiscale declarative pentru PFA, II, AF

Registru de incasari si plati Cabinet de avocat

Buna seara. As avea nevoie de un sfat. Tin contabilitatea unui cabinet de avocat (conta in partida simpla) si acum o saptamana abia mi-a adus niste chitante prin care a incasat niste facturi de la clienti- chiatante din martie, aprilie,....iulie, deci din urma si niste extrase de la banca din sept. Eu in Registrul de incasari si plati i-am completat inclusiv luna oct 2011. Ce fac acum? Nu pot decat sa-i inregistrez chitantele in data de 31 oct. Ma puteti ajuta cu un sfat? Cabinetele sunt si ele controlate de Garda Financiara?
Cel mai recent răspuns: george-neagu , moderator 11:44, 5 Ianuarie 2012
Nu aveti ce face decat sa le inregistrati acum, insa pentru Dvs. ar fi bine sa aveti o acoperire, in sensul de a avea un document scris din care sa reiasa ca aceste chitante si extrase v-au fost predate abia acum.

Garda Financiara poate efectua controale peste tot:

[ link extern ] /
Multumesc mult pt raspuns.
As mai avea o intrebare in legatura cu acest cabinet de avocat. Incepand cu 1 nov este platitor de tva. Pe facturile emise se trece codul fiscal cu ro ca la toti platitorii de tva? sau este o exceptie?
Da. Veti trece cu RO.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Tva lenuivan lenuivan un furnizor neplatitor de tva mi-a facturat in sept, oct,nov...prestarii servicii....acum m-a sunat ca contabila lui nu a fost atenta si a depasit plafonul si ... (vezi toată discuția)
Depasire plafon 35000 euro monika-monik monika-monik Buna seara, Tin contabilitatea unui cabinet de avocatura (conta in partida simpla) si acum am realizat ca la sfarsitul lunii sept a depasit plafonul de 35000 ... (vezi toată discuția)
Anulare factura shnex shnex Buna ziua! Am taiat cateva facturi pe care nu le-am incasat si as vrea sa inchid pfa-ul. Sunt la venit real si am inteles ca pentru a le anula am nevoie de ... (vezi toată discuția)