avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 726 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... program vizitare minor
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

program vizitare minor

este vorba despre un minor de 11 luni, alaptat, dependent 100% de mama sa, nu isi cunoaste tatal,acesta nefiind interesat timp de 8 luni de ea. mentionez faptul ca tatal este ft violent, mama avand si certificat medico-legal obtinut in urma ultimei agresiuni fizice. tatal (care face parte dintr-o familie ft influenta) a obtinut in instanta dreptul de a o lua de 2 ori pe saptamana, cate 4 ore, de sarbatori, ziua ei de nastere,a lui...este o solutie corecta????
Cel mai recent răspuns: Martonze , utilizator 17:01, 22 Decembrie 2011
"este vorba despre un minor de 11 luni, alaptat, dependent 100% de mama sa, nu isi cunoaste tatal,acesta nefiind interesat timp de 8 luni de ea. mentionez faptul ca tatal este ft violent, mama avand si certificat medico-legal obtinut in urma ultimei agresiuni fizice. tatal (care face parte dintr-o familie ft influenta) a obtinut in instanta dreptul de a o lua de 2 ori pe saptamana, cate 4 ore, de sarbatori, ziua ei de nastere,a lui...este o solutie corecta????"

Nu mi se pare si nici nu este normal. Probabil ca judecatorul habar nu are ce inseamna sa alaptezi un copil si nici nu stie ca laptele ramane alimentul principal al copilului pana la cel putin 1 an. Copilul se alapteaza la cerere si la aceasta varsta doarme neregulat.
Din moment ce tatal este violent, este logic si normal sa nu-i fie permis sa vina la domiciliul dumneavoastra, asta daca se vrea evitarea vreunei drame de familie.

Eu am citit tot acest site, ca in cazul unui copil de 3 luni s-a dat program de vizita, o data la luna 2 ore.

Mie mi se pare o solutie aberanta si asta stiti si dumneavoastra, din moment ce precizati ca dansul este o persoana influenta.

Nu stiu care ar fi solutia, puteti lupta pentru modificarea programului....pentru ca in acest caz nu s-a tinut cont de copil, ci s-au identificat dorintele tatalui cu interesul copilului.
Deci, aceasta decizie a instantei incalca cele mai elementare norme de bun simt si contravine chiar interesului major in care a fost emisa.
Toti, dar absolut toti medicii din lume afirma cu tarie ca cel mai complet si sanatos aliment pentru copil este laptele matern. Dumnezeu a creat lumea in asa fel incat mamele sa nasca si sa-si alapteze puii, asemenea tuturor vietuitoarelor care nasc.
Smulgerea fortata a puiului de om de la sanul mamei este cel mai puternic atentat la sanatatea si viata copilului-parerea medicilor si a psihologilor.
Aceeasi(oare???) psihologi au ajuns la concluzia ca "lipsa elementului masculin" din viata copilului duce la dezvoltarea unui adult asocial, introvertit, traumatizat.
Daca pentru beneficiul hranirii naturale a sugarului pledeaza experienta a mii de ani de existenta umana, pentru binefacerile "caldurii paterne" gasim doar niste studii bazate (probabil) pe imaginatia unor asa zis "cercetatori"
In sprijinul afirmatiei mele, sunt cazurile indivizilor nascuti in urma unor violuri, a celor conceputi in vitro, a celor parasiti in maternitati ori aiurea, care au ajuns in randul lumii, fara fortarea "relatiilor" cu violatorul, donatorul de sperma ori a spiritului celui decedat.

Stimata doamna,
Va rog sa nu lasati problema asa cum a fost ea "rezolvata", cereti recuzarea judecatorului, cereti stramutarea in alt judet, faceti-va cazul cunoscut mass-mediei, contactati ONG-uri de profil-va rog nu renuntati si incercati sa alaptati copilul si pana la 2 ani.
Craciun fericit va doresc!!

Ultima modificare: Joi, 22 Decembrie 2011
Martonze, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Custodia Mybabyy Mybabyy Buna ziua . Cui ii rămâne custodia copilului dacă este minor (4 luni) dacă este si alaptat la san ? Iar mama nu are loc de munca si sta la părinți.. Iar ... (vezi toată discuția)
Recurs- program de vizita minor ramgam ramgam Buna seara, Am dori sa stiu daca pot sa fac recurs la o solutie data intr-un proces pt vizitare minor. Copilul are 1 an si 2 luni, e alaptat, are un ... (vezi toată discuția)
Expertiza psihiatrica mama s_nicolae s_nicolae Buna ziua, In decembrie anul trecut am divortat de fosta sotie la notariat, baiatul nostru acum in virsta de 3 ani si 2 luni fiind in custodie comuna si cu ... (vezi toată discuția)