avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 793 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... MINOR
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

MINOR

Buna ziua. Va rog sa ma sfatuiti in urmatoarea problema:
De 5 ani traiesc cu un barbat. Nu suntem casatoriti, Avem un baietel de 4 ani. Locuim in Bucuresti, in casa parintilor mei. El nu are aici mutatie, are buletinul de provincie. Este violent, betiv. Am chemat Politia pt. ca era violent, si i-a pus in vedere sa nu mai intre in casa, urmand ca tatal meu (proprietar),sa declare ca nu mai doreste ca el sa intre in casa. Insa ma tot ameninta ca imi ia copilul.
As vrea sa introduc actiune. Este bine? Unde trebuie introdusa? Va trebui facuta dovada ca am serviciu? Eu nu lucrez si nici el.
Va multumesc mult, o zi buna!
Cel mai recent răspuns: CABINET DE AVOCAT "STOICA IOANA" , Avocat 09:24, 22 Decembrie 2011
Buna dimineata!
Actiunea trebuie introdusa la judecatoria in raza careia domiciliati cu minorul. Va fi o actiune de incredintare minor spre crestere si educare iar tatal copilului va fi obligat la plata pensiei de intretinere chiar daca nu are venituri.
Prin instanta, se va stabili domiciliul copilului la Dvs., iar tatal va avea drept de relatii cu minorul, prin vizita la domiciliul copilului(sic) sau prin luarea minorului la domiciliul sau.
Faptul ca e betiv si violent nu este relevant in acest caz, un om violent cu sotia si cu socri poate fi un parinte deosebit de bun pentru copil; trebuie sa constientizati ca lipsa tatalui va creea traume minorului, care va simti lipsa caldurii parintesti oferite de tatal sau.
Problemele materiale-lipsa venitului-nu poate impiedica relationarea parinte-copil, in timpul petrecut cu tata, copilul poate sa-i cunoasca prietenii, anturajul, familia extinsa, ceea ce e benefic pentru dezvoltarea capacitatii de socializare a minorului.
Trebuie sa remarcam ca tocmai situatiile de acest gen-lipsa banilor, lipsa unor conditii actuale de trai(caldura, pat propriu, chiuveta, aragaz, televizor, etc.) pregatesc minorul pentru supravietuire, toate lipsurile fiind compensate de caldura parinteasca.
Ziceti ca nu e relevant ca e betiv si violent? No fii!
Dar un om betiv si violent, care-si ameninta sotia (concubina) in fata copilului, care injura ca pe maidan (si copilul il imita mereu, inclusiv la gradinita, spunand ca ,,asa a zis tati''), care isi bate socrul de 70 de ani, simtindu-se astfel ,,seful'', care sufera ca ,,nu se face ceea ce dicteaza el'', care rade cand copilul tremura de frica cand il vede, si asta in ciuda eforturilor supraomenesti pe care eu le-am facut ca el sa se schimbe, deja nu se mai poate numi tata.
Ziceti ca toate lipsurile pregatesc minorul pt. viata?
Asa o fii!
Dar nu se poate numi tata unul care bea banii cu prietenii, si copilul nu are ce manca in casa. El stie ca socrul de 70 de ani ii va da copilului de mancare, iar ,,prosta'' de nevasta-sa va lua bani de la masa pt. copil, asa ca el sta linistit 2, 3 zile la bautura cu prietenii care ii spun ca e un fraier daca asculta de nevasta...
Asta nu este dragoste de tata!
Iar un tata adevarat isi mentine familia, o protejeaza.
II multumesc lui Dumnezeu ca, dupa 5 ani de chin, m-am trezit la realitate, si am decis sa rup orice legatura cu un astfle de om. Si va asigur ca, copilul va fii mult mai linistit fara el, decat in scandal si in stres.
Multumesc!
Instanta de judecata competenta est judecatoria in a carei raza teritoriala domicilieaza paratul

Instanta de judecata poate stabili un program de vizitare in acord cu situatia de fapt concreta .

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Vizitarea minorului după separarea părinților. are dreptul tata să vină oricând vrea sau o poate face doar dacă există un program de vizitare? angi84 angi84 Buna ziua, Am un copil minor si pana acum am fost in uniune consensuala cu tatal baiatului. Dar ne-am certat si el a parasit domiciliul comun si acum vrea ... (vezi toată discuția)
Asistenta sociala batran paralizat sorina-sorina sorina-sorina Buna ziua, Nici nu stiu cu ce sa incep...Tatal meu e batran si paralizat. S-a recasatorit dupa ce parintii mei au divortat si mama a murit, noi copii (2 ... (vezi toată discuția)
Custodia minorului acordata tatalui Dilema2014 Dilema2014 Cum trebuie procedat pt.ca sa se asigure obtinerea custodiei unui minor de catre tata? (vezi toată discuția)