avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 409 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Mostenirea \"
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Mostenirea "

Tata a decedat. A lasat munca lui de o viata... ap. 4 cam. Brasov, casa la tara, pamant.... Mama (65 ani) 6/8 si 2 fiice gemene (47 ani)-eu locuiesc in RO si sora- locuieste in USA- avem 2/8 dintr-un apartament cu 4 camere. Mama are un concubin pe care noi ca fiice nu il acceptam in casa parintilor. Ea il gazduieste si il numeste "sot"...nu stim care este situatia lor in fapt. Intrebarea mea este: eu si sora mea avem dreptul de a-i cere acestui individ (65 ani) sa paraseasca locuinta parintilor ? Mentionez ca pana la aparitia acestuia intre noi, toata familia era o armonie de invidiat.... LEGAL CE PUTEM SA FACEM ?
Cel mai recent răspuns: Alexandru Munteanu , Avocat 15:29, 21 Decembrie 2011
avocat_lascoschi@yahoo.com a scris:

Daca ea il iubeste nu aveti ce face.
Chestia cu partajul poate sa va confere doar dreptul la sulta adica la bani.
Mama, la "presiunea iubitului" are posibilitatea de a-i ceda lui partea din proprietate? Acest individ are "un interes" DIRECT.
Mama dvs poate face ce doreste cu bunurile si activele dumneaei.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Vinzare drepturi succesorale geta_tabacu geta_tabacu sora mea impreuna cu sotul ei au infiat cu drepturi depline 2 fetite gemene in 1974. in 1980 au cumparat un apartament in rate iar in 1995 sotul ei a decedat. ... (vezi toată discuția)
Incurcata de sora Valeria_Val Valeria_Val Buna ziua. Parintii au decedat amandoi. Succesiunile sunt facute. A ramas doar un apartament. Dar sora mea nu vrea sa-l vindem. Spune ca daca nu a fost langa ... (vezi toată discuția)
Succesiune imobil,poate sa vanda o persoana?ceilalti nu vor. criss_ty criss_ty Buna ziua. O sa prezint povestea mai in detaliu ca sa pot fi ajutat cu niste raspunsuri. In urma decesului tatalui acum cativa ani, s-a facut succesiune pe ... (vezi toată discuția)