avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1123 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Paşapoarte, cărţi de ... schimbarea numelui de familie in urma casatoriei intre ...
Discuție deschisă în Paşapoarte, cărţi de identitate, acte de stare civilă - formalităţi, obţinere, probleme

schimbarea numelui de familie in urma casatoriei intre un cetatean roman si un strain oficiata in strainatate

ma casatoresc in italia cu o cetateana colombiana, cand am depus toate actele ne-am trezit cu surpriza ca ei nu permit schimbarea numelui de famile, deci ea nu poate prelua numele meu, intrebarea mea este: ce pot face pentru ca deja este tarziu pentru a renunta aici si sa ma duc in romania, dupa eliberarea certificatului de casatorie pentru schimbarea numelui astfel incat sa-l avem acelasi?
Cel mai recent răspuns: Justitiarul71 , utilizator 20:18, 21 Decembrie 2011
Dvs. ne puneti intrebari la care sa va raspundem conform legilor romane pentru un cetatean columbian? E simplu, daca doriti ca cetateana columbiana sa preia numele dvs. e clar ca trebuie sa va casatoriti la ambasada Romaniei din Italia ori din ce stat locuiti sau la o primarie din Romania. Asta daca nu cumva legile columbiene sunt aceleasi cu cele romanesti si va puteti casatori chiar si in Columbia.
Daca era vorba de dvs. solutii se gaseau dar ma repet nu putem aplica legile romanesti decat pentru cetatenii romani.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Schimbarea numelui de familie in italia Mirelar Mirelar Buna! Sunt casatorita de putin timp cu un cetatean italian si la casatoria civila fiecare a ramas cu numele lui de familie . Intrebarea mea este : Ce trebuie ... (vezi toată discuția)
Pot sa preiau numele prin casatorie in romania a unui cetatean italian? adribb8 adribb8 Buna, Am o dilema si problema e ca nici nu stiu ce autoritate ma poate edifica... Urmeaza sa ma casatoresc in Romania cu un cetatean italian. As vrea ca ... (vezi toată discuția)
Divort cu minor - sotul cetatean strain nu se afla in tara harabagiu harabagiu sunt casatorita civil cu un cetatean columbian din 2010 si am un copil cu el insa suntem despartiti din 2012 . eu locuiesc in romania iar el in columbia. deci ... (vezi toată discuția)