sant un om obisnuit care ma cofrunt cu un caz penal greu ; am fost condamnat la 3 ani inchisoare pentru un furt fara sa fiu vinovat stiu ca va este greu de crezut dar este adevarat inainte sa raman definitiv nici mie nu mi venea sa cred ca o sa fac inchisoare fara sa fiu vinovat .
sant definitiv si mai am o sigura sansa si nu stiu cum sa procedez ?:
am depus cerere de revizuirea dosarului si judecatorul de fond mi a respinso, am depus apel la aceasta decizie si momentan astept sa mi se comunice data de apel, La acest apel vreau sa vin cu ceva nou si anume: colegul meu de fapta propiuzis coleg vrea sa ma ajute sa se autodenunte de acolo din inchisoare si sa denunte fapta exact asa cum sa petrecut lucrurile si exact cu cine a infaptuit fapta adica pe adevaratul vinovat in locul meu .
ce sanse am??
este acest autodenunt o proba noua ? pentru a obtine revizuirea ?
El zice ca declara exact cum sa petrecut de la inceput pana la sfarsit amanuntit.
am sanse la apel cu acest denunt facut de faptuitorul adevarat care la inceputul anchetei nu a vrut sa i zica pe adevaratul coleg de fapta??
Precizez ca probele acuzari sau incriminari mele sant doar o recunoastere din grup de la politie care a fost inscenata de politie .
cu stima!
O astfel de"intrajutorare" intre persoanele condamnate si mai ales , cand persoana care se audenunta este un detinut "care nu mai are nimic de pierdut" sau are chiar "de castigat" , nu este prima de acest fel.
Intr-un anumit "mediu" , aceasta se se"practica" foarte frecvent , dar in majoritatea situatiilor , ea este destul de putin credibila.
Totusi , daca exista adevar si acesta se poate proba , detinutul la care va referiti , poate face diligentele necesare , in conditiile regulamentului penitenciar.
In aceasta situatie , organele de urmarire penala , trebuie sa intreprinda cercetari specifice , eventual , daca datele oferite de detinut , sunt reale , chiar sa redeschida dosarul.
Si aceasta este tot o problema de timp.
Prevederile art.394 si urm. c.pr.pen sunt foarte explicite si din motivele pe care le voi arata mai jos , dar si fata de cele mentionate nu mai sus , nu cred in rezolvarea situatiei dvs pe aceasta cale.
Cererea poate fi formulata cand :
1. S-au descoperit fapte sau imprejurari ce nu au fost cunoscute de instanta la solutionarea cauzei.
Numai daca pe baza faptelor si datelor descoperite se poate dovedi netemeinicia hotararii de achitare, de incetare a procesului penal ori de condamnare.
2 Un martor, un expert sau un interpret a savarsit infractiunea de marturie mincinoasa in cauza a carei revizuire se solicita.
3. Un inscris care a servit ca temei al hotararii a carei revizuire care a fost declarat fals.
4. Unul dintre membrii completului de judecata , procurorul , ori persoana care a efectuat acte de cercetare penala a comis o infractiune in legatura cu cauza a carei revizuire se cere.
Motivele care ar fi invocate la lit. b , c trebuie sa fi contribuit la pronuntarea unei hotarari nelegale sau netemeinice.
5. Cand doua sau mai multe hotarari judecatoresti definitive nu se pot concilia.
Revizuirea poate fi solicitata de : a/Oricare dintre partile implicate in proces in limitele calitatii procesuale avute.
b/Sotul si rudele apropiate ale condamnatului , chiar si dupa moartea acestuia.
c/Procurorul poate de asemenea din oficiu sa initieze procedura revizuirii.
d/Organele de conducere ale unitatilor, prevazute in art. 145 din Codul penal , care au cunostinta despre vreo fapta sau imprejurare care ar motiva revizuirea , sunt obligate sa il sesizeze pe procuror.
Revizuirea poate fi formulata oricand atunci cand cererea este facuta in favoarea condamnatului , iar in caz contrar se poate face in termen de un an.
Motivele de revizuire ar trebui dovedite , dupa cum urmeaza :
A.Pentru cele metionate la lit. b , c si d prin hotarare judecatoreasca sau prin ordonanta procurorului , daca prin acestea s-a dispus asupra fondului;
B.Cand organele stipulate mai sus nu pot sau nu au putut examina fondul cauzei , situatiile mentionate se constata in procedura de revizuire.
Cererea de revizuire se adreseaza organului judiciar care a judecat cauza in prima instanta
Nu stiu daca ati fost prea explicit, mai exact de ce ati fost invinuit? de ce s-a ajuns sa fiti condamnat daca nu dumneavoastra ati savarsit acea fapta pentru care ati fost condamnat..mai exact pentru acel furt.Au fost probe concludente impotriva dumneavoastra?Sa zicem ca mai sunt erori in Justitie, desi de la un inceput sunt din ce in ce mai multe, si culmea , in favoarea celor vinovati si in defavoarea celor nevinovati, cum sa te joci cu libertatea unui om? Aduci probe concludente sa condamni un nenorocit care a savarsit o fapta grava dar acel nenorocit e influent si are bani multi, judecatorii spun insa ca nu sunt deajuns probele, daca vii cu probe mult mai neinsemnate impotriva altuia care e mai sarac, el e bagat dupa gratii. Unde e egalitatea de sanse? unde e "legea e la fel pentru toti"?
sa fim seriosi, traim intr-o tara unde totul e imprevizibil.
Nu cred ca se poate vorbi despre probatoriile dintr-un dosar , doar pe baza relatrilor persoanei implicate , eu cred ca pentru un profesionist al dreptului , poate fi o intreprindere riscanta .
Insa se poate discuta pe aspectul juridic al revizuirii , la care se refera user-ul.
In rest , orice discutii se pot face doar pe principii si nimic mai mult.
Auto denuntul
darisdinu
buna seara!
sant intro situatie de revizuirea dosarului ,instanta de fond nu imi accepta revizuirea si declar apel in acelas timp unul din faptuitori care ... (vezi toată discuția)