avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 535 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... mandatul de arestare
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

mandatul de arestare

buna dimineata....instanta a hotarat ca inculpatul sa execute 8 luni de inchisoare.in cat timp se va emite madatul de arestare?va fi dus direct pe penitenciar sau in arestul ipj-ului? va multumesc pt raspunsuri
Cel mai recent răspuns: CABINET DE AVOCAT "STOICA IOANA" , Avocat 09:12, 22 Decembrie 2011
la penitenciar... o sa primeasca o invitatie sa se prezinte singur dupa ce ramane hotararea definitiva... ar fi bine sa o atace daca inca nu este definitiva, poate va scapa cu suspendare
hotararea instantei este definitiva?daca nu,m-ai exista caii de atac si poate transforma inchisoarea cu executare in inchisoare cu suspendare.
Fiind definitiva, hotararea nu mai este susceptibila de caile de atac ordinare.Pe cale de consecinta, mentiunile cuprinse in dispozitivul acesteia vor fi aduse la indeplinire de indata.

Pot fi exercitate , insa , caile de atac extraordinare(contestatia in anulare si revizuirea ).


Revizuirea poate fi folosita, spre exemplu, cand s-au descoperit inscrisuri sau imprejurari noi care nu au fost avute in vedere de catre instanta de fond .

Situatiile pentru care pot fi exercitate caile de atac extraordinare sunt strict limitativ prevazute de legea penala.

Asadar, in caz ca nu va raportati in mod justificat la unul mentionat de codul penal, calea de atac va respinsa ca fiind inadmisibila.


Ultima modificare: Joi, 22 Decembrie 2011
CABINET DE AVOCAT "STOICA IOANA", Avocat

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Revizuire concomitent cu apel? aidu aidu Am formulat apel in luna mai. In luna iunie a survenit un motiv de revizuire a hotararii deja apelate. Evident ca nu a avut timp sa se judece apelul intre ... (vezi toată discuția)
Cai de atac la o sentinta penala definitiva tom55 tom55 As dori sa stiu caile de atac la o sentinta penala definitiva si unde sa le adresez va multumesc si scuze (vezi toată discuția)
Revizuire fond popescu77 popescu77 Buna seara!!! M-ai am o singura infatisare la Curtea de apel sunt inculpat intr-un dosar privind circulatia pe drumurile publice si vatamare corporala..Am ... (vezi toată discuția)