avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 706 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Curs puericultura pentru tatici
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Curs puericultura pentru tatici

Buna ziua,

Va rog sa-mi spuneti cine poate sa organizeze cursuri de puericultura pentru viitori tatici, cat dureaza acestea si cum arata certificatul care atesta absolvirea acestui curs.
Va multumesc.
Cel mai recent răspuns: rrazvann , utilizator 10:02, 27 Decembrie 2011
HOTARARE NR. 244 DIN 10 APRILIE 2000 PENTRU APROBAREA NORMELOR METODOLOGICE DE APLICARE A LEGII CONCEDIULUI PATERNAL NR. 210/1999


ARTICOLUL 7
(1) Cursul de puericultura consta in prezentarea unor notiuni elementare teoretice si practice necesare in vederea ingrijirii copilului mic, in vederea participarii efective a tatalui la ingrijirea propriului copil nou-nascut.
(2) Cursul de puericultura va fi tinut de medicul de familie al tatalui, in perioada de sarcina a mamei sau dupa nasterea copilului.
(3) In urma verificarii notiunilor dobandite medicul de familie va elibera atestatul de absolvire a Cursului de puericultura.
(4) In cazul in care tatal are studii de specialitate (medic, asistent medical) nu mai este necesara absolvirea cursului de puericultura, ci numai obtinerea atestatului in conditiile prevazute la alin. (3).
(5) Atestatul reprezinta actul doveditor prin care se constata insusirea notiunilor prevazute la alin. (1) si cuprinde, impreuna cu aceasta constatare, datele personale din cartea de identitate a tatalui, locul sau de munca, data eliberarii, semnatura si parafa medicului de familie.


Eu am luat adeverinta de la medicul de familie, pe baza careia am beneficiat de cele 10 zile in plus( peste cele 5) la nasterea copilului. Banuiesc ca asta este si scopul dvs.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Concediu parental alinailie alinailie Buna ziua!As vrea sa stiu daca concediul parental se acorda si tatilor care nu sunt casatoriti legal cu mama copilului,cum este cazul meu si al partenerului ... (vezi toată discuția)
Zile de concediu pentru tatic la nasterea copilului CojocariuDaniel CojocariuDaniel am inteles ca ar fi 5 zile libere pentru evenimentul in care naste sotia si in cazul in care ai cursul de puericultura se mai adauga inca 10 zile.daca eu sunt ... (vezi toată discuția)
Curs puericultura 2017 roxana69 roxana69 Diploma de absolvire trebuie vizata de medicul de familie? (vezi toată discuția)