avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1084 soluții astăzi

Marți, 4 februarie, are loc evenimentul: TVA, Impozitul datorat de nerezidenți, Impozitul pe profit, facilități fiscale 2025. Sesiune practică cu Adrian Bența. Participă →

Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate în general ordin de plata
Discuție deschisă în Contabilitate în general

ordin de plata

buna ziua ,
am incasat prin op o suma x si nu am foiaie de varsamant cum fac inregistrarea contabila (sa trec bani in casa ) daca nu am decat ordinul de plata de cand am extras bani din banca ,
multumesc anticipat
Cel mai recent răspuns: Gabriela Monica Ionescu , Consultant fiscal 01:01, 26 Decembrie 2011
Deci d-voastra ati incasat prin banca o suma "X"ar trebui sa faceti inregistrare din extras
411=5121 cu "x' lei
cind ridicati bani d-voastar trebuie sa va dea banca ordin de incasare bani si faceti inregistrarea 5311=581 si concomitent 581=5121 cu val. care o ridicati din banca.
scuze.. incasare o faceti
5121=411 cu "x" lei
nu aveti nevoie de foaie de varsamint..numai atunci cind depuneti bani in banca.
Ultima modificare: Joi, 22 Decembrie 2011
iulia53, utilizator
multumesc ,
sarbatori fericite
Nu are nevoie de foaie de varsamant, are nevoie de formularul de ridicare de numerar, personalizat de fiecare banca.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Inregistrare contabila iclaudia19 iclaudia19 Buna sera, cum inregistrez o depunere cash(plata unei facturi) in contul(in banca) unui furnizor? (vezi toată discuția)
Monografie plata dividende ContSters329143 ContSters329143 Va rog sa imi spuneti monografia corecta la retragere dividende din banca: 457=5121 sau 581=5121 5311=581 457=5311. Adica, pot lua banii direct din banca ... (vezi toată discuția)
Creditare societate - conturi utilizate felisana felisana Asociatul imprumuta firma cu 20000 lei, depunand suma la banca. Cand inregistrez extrasul suma o trec direct pe contul 455? Iar cand restitui creditul tot ... (vezi toată discuția)