avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 567 soluții astăzi

Marți, 11 februarie, are loc evenimentul: Negocierea colectivă - Alegerea reprezentanților angajaților și provocările practice. Participă →

Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Disponibilizare in al doilea an crestere copil
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Disponibilizare in al doilea an crestere copil

Buna ziua, ma aflu in concediu crestere copil pana la 2 ani, copil nascut in aprilie 2011, deci intru sub incidenta noilor legi. S-au data atat de multe OUG-uri si au fost atatea discutii, incat nu stiu care este varianta finala. Este sau nu asigurat postul in al doilea an de concediu ingrijire copil? Va multumesc frumos!
Cel mai recent răspuns: RaluAlexCip , utilizator 15:17, 22 Decembrie 2011
Intrand sub incidenta OUG nr.111/2010 , va sunt aplicabile prevederile art.25 alin.2 si 3 din acest act normativ , si anume:
(2) Este interzis angajatorului sa dispuna incetarea raporturilor de munca sau de serviciu in cazul:
a) salariatei/salariatului care se afla, dupa caz, in concediu pentru cresterea copilului in varsta de pana la un an sau de pana la 2 ani, respectiv 3 ani, in cazul copilului cu handicap; b) salariatei/salariatului care se afla in plata stimulentului de insertie prevazut la art. 7.

(3) Interdictia prevazuta la alin. (2) se extinde, o singura data, cu pana la 6 luni dupa revenirea definitiva a salariatei/salariatului in unitate.
Va multumesc frumos, varianta initiala nu amintea de optiunea doi ani nimic si stateam cu frica...inteleg ca imi pot creste piticul linistita cei doi ani, plus sase luni de la reintoarcere.

Am cautat varianta din MO si acolo nu scrie "sau doi ani"...e sigur publicata legea asa, incluzand doi ani?

Sarbatori fericite!
Ultima modificare: Joi, 22 Decembrie 2011
RaluAlexCip, utilizator
OUG nr.111/2010 a fost modificata prin Legea nr.132/2011 pentru aprobarea OUG 111/2010 privind concediul si indemnizatia lunara pentru cresterea copiilor ....

Da, asa este ...va putti creste copilul pana la implinirea varstei de doi ani si apoi puteti sta linistita pe o perioada de maxim 6 luni de zile de la revenirea din CCC ... aveti grija ca aceasta interdictie nu este aplicabila in cazul concedierii pentru motive ce intervin ca urmare a reorganizarii judiciare sau a falimentului angajatorului, in conditiile legii.
Va multumesc din suflet, mi-ati luat o piatra imensa de pe suflet!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Obligatia de a te reangaja dupa concediul de ingrijire copil 2 ani IULIA I IULIA I Buna ziua, am si eu o nelamurire. E obligat patronul sa te primeasca la servici dupa efectuarea concediului de ingrijire copil pana la varsta de 2 ani, conform ... (vezi toată discuția)
Legal, este posibil ca dupa un an de cic sa nu mai fii primit la locul de munca? pirina pirina Potrivit legislatiei actuale privind CIC este posibil dpdv legal sa nu mai fii primit la locul de munca daca alegi varianta cu 2 ani? Multumesc! (vezi toată discuția)
Concediu cresterecopil/conventie civila paleolog paleolog Buna ziua! Sunt in concediu de crestere copil, daca ma angajez cu conventie civila, pierd indemnizatia de crestere copil? La fostul meu loc de munca postul ... (vezi toată discuția)