buna ma numesc emil,sunt citat intr-un caz penal (inselaciune pe net) am fost chemat de un procuror pentru declaratie,se poate asa ceva si ce mi se intampla?
bun,dar daca eu recunosc ,deoarce sunt faptuitorul am facut pe net o inselatorie!! ce ma sfatuiti sa fac??va rog dati'mi o solutie viabila deoarce nu stiu ce sa fac si in 28 trebuie sa ma prezit in deva! stima
Politia va poate doar audia sau interoga, daca calitatea dumneavoastra in dosar permite acest lucru.
Declaratia in schimb este o VOINTA a dumneavoastra si nimeni nu va poate obliga la acest lucru . Iar intr-o declaratie politia nu are voie sa puna intrebari (asa cum se practica) ,deoarece ar deveni in mod automat interogatoriu ( nefiind deci scrise intrebarile ,afirmatiile dumneavoastra pot fi scoase din context si interpretate eronat)
Important de retinut ca orice afirmatie scrisa cu titlu declarativ ,se poate intoarce impotriva dumneavoastra ,cea ce nu se poate intampla intr-un proces verbal de audiere sau interogatoriu.
Optati pentru un proces verbal de interogatoriu in prezenta unui avocat ,dupa ce vi se comunica in scris calitatea.