avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1774 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Drepturi dupa casatorie
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Drepturi dupa casatorie

Buna ziua,

Ma intereseaza pentru bunica mea, care acum 9 ani s-a recasatorit - din pacate starea de sanatate a bunicului meu nu este deloc una buna si primeste din partea copiilor lui aluzii cum ca ar trebui deja sa-si caute un loc in care sa se mute - daca si ce drepturi are asupra garsonierei in care a convietuit pana acum cu bunicul, garsoniera care este pe numele lui.

Va multumesc.
Cel mai recent răspuns: ContSters141818 , utilizator 17:56, 22 Decembrie 2011
Cand ziceti "bunic", va ganditi la barbatul cu care bunica s-a recasatorit ?
Daca moare bunicul, bunica va mosteni 1/4 din garsoniera si va avea si dreptul de la locui in garsoniera
Daca garsoniera este bun propriu al bunicului, adica o avea inainte de casatoria cu bunica dvs in cazul unui divort acesta garsoniera ii va reveni tot bunicului.

In caz de deces al bunicului chiar daca garsoniera a fost bun propriu , adica bunica nu a avut nicio contributie la achizitionarea ei, la mostenire va veni si dansa cu cota de 1/4 din ea in calitate de sotie supravietuitoare, avand si un drept de abitatie al sotului supravietuitor pana la iesirea din indiviziune.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Uzufruct zorica zorica e adevarat ca daca fac un contract de uzufruct viager cu sotul meu astfel incat copilul lui din prima casatorie sa nu ma poata da afara din casa in cazul ... (vezi toată discuția)
Vreau si eu sa-mi spuneti ce sa fac lili2008 lili2008 bunica mea a murit in anul 1998.avea impreuna cu bunicul meu o casa cu teren in oras.bunicu i-a dat mamei mele pe act de mostenitor facut la notar o jumatate ... (vezi toată discuția)
Cine este mostenitorul casei? craciunescu_1981 craciunescu_1981 Buna ziua. Tatal meu detine o garsoniera pe numele lui cumparata dupa divortul de mama. Dupa mai multi ani tata s-a recasatorit .Doresc sa stiu cine are drept ... (vezi toată discuția)