avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 315 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... separare bunuri
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

separare bunuri

Buna ziua. Problema e cam asa: casatorita cu un copil si un sot cam cheltuitor. In urma unor discutii cu sotul, inainte de a ajunge la divort am vrea sa facem separarea bunurilor ( nu vreau sa raman pe drumuri). Se face pe cale amiabila? Mentionez ca avem 2 terenuri, din care unul ipotecat pentru un imprumut semnat de amandoi si o masina care e trecuta pe numele sotului ( cumparata in strainatate de amandoi cu contract de vanzare cumparare pe amandoi).
Cel mai recent răspuns: ContSters141818 , utilizator 17:38, 23 Decembrie 2011
Puteti divorta si face partajul bunurilor pe cale amiabila chiar daca aveti un minor la notar. Competent este notarul de la locul unde casatoria s a incheiat sau de la domiciliul commun al sotilor.
nu vreau sa dau divort deocamdata. intrebarea e cum se poate proceda cu terenul care e ipotecat. cum se imparte, cine il ia plateste tot ori e obligat si celalt sot?!?!?!?!?
pot sa cer separarea bunurilor fara divort?!?!?1
Puteti face acest lucru. Daca nu doriti sa divortati puteti incheia si o conventie matrimoniala de separatie a bunurilor.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Se poate face contract matrimonial dupa casatorie? Marilena2019 Marilena2019 Buna ziua, se poate face o conventie-contract matrimonial dupa ce ne-am casatorit de 2 ani? In cazul unui divort sa am acest contract si sa mentionez in acel ... (vezi toată discuția)
Buna ziua! va rog frumos sa ma îndrumați cu privire la ce avem ... alinagal27@yahoo.com alinagal27@yahoo.com Buna ziua! Va rog frumos sa ma îndrumați cu privire la ce avem de făcut in următoarea situație: sunt căsătorită in regimul comunității legale de ... (vezi toată discuția)
Cumparare imobil cu conventie matrimoniala Ani cosma Ani cosma Buna seara, As dori sa cumpar un imobil anul acesta. Intre mine si sotul meu exista o conventie matrimoniala de separare a bunurilor. Dupa cumparare as ... (vezi toată discuția)