avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 430 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Daca am salariul de incadrare de 800 lei, dar sunt ...
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Daca am salariul de incadrare de 800 lei, dar sunt platita dupa realizari, care este salariul minim garantat?

Am salariul de incadrare de 800 lei, insa sunt platita in acord individual. De cele mai multe ori, aceste realizari se ridica la 640 lei. Ce se intampla in astfel de situatii. Sunt obligata sa completez salariul din ore suplimentare asa cum pretind sefii sau trebuie sa ne asigure in asa fel de lucru incat sa ajungem sa ne relizam in cele 8 ore/zi, norma.
Este legal sa primesc sub salariul minim net pe conomie?
Cel mai recent răspuns: vallihullea , utilizator 11:51, 24 Decembrie 2011
Art.164 (3) C.mun. : Angajatorul este obligat să garanteze în plată un salariu brut lunar cel puţin egal cu salariul de bază minim brut pe ţară. Aceste dispoziţii se aplică şi în cazul în care salariatul este prezent la lucru, în cadrul programului, dar nu poate să îşi desfăşoare activitatea din motive neimputabile acestuia, cu excepţia grevei.

Prin urmare, angajatorul nu va poate acorda un salariu sub minimum brut pe economie.
Multumesc frumos pentru raspuns si SARBATORI FERICITE!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Salariul minim gelone gelone cooperatia mestesugareasca plateste salariul in functie de vanzari ! nu este obligata sa asigure salariul minim? (vezi toată discuția)
Conditie salar minim pe economie justice86 justice86 Buna ziua.Un angajat care o sa se angajeze pe durata nedeterminata poate fi conditionat prin art f1 din contractul de munca in care la criteriul de evaluare ... (vezi toată discuția)
Lipsa lucru ContSters276586 ContSters276586 Daca un patron nu are ce sa dea de lucru la angajati pe o perioada de 1-2 saptamani sau o luna, ce se intampla? Cum suntem pontati si cum suntem platiti daca ... (vezi toată discuția)