avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1626 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... proces conflict munca
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

proces conflict munca

ce se intampla cand avocatul a uitat sa faca recurs la o sentinta .?
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 18:07, 23 Decembrie 2011
Daca a expirat termenul de recurs , decizia a devenit irevocabila ... in caz contrar, se poate depune recursul si fara avocat ...
problema ridicata de Dvs comporta mai multe aspecte.in primul rand, daca va referiti la avocatul care v-a reprezentat la fond, in cazul in care nu este stipulat expres in contractul de asistenta juridica si acordarea de asistenta juridica si in calea de atac superioara(recurs in speta), el nu are obligatia sa depuna recurs la instanta.
pt fiecare cale de atac(fond, apel, recurs, etc) normal se incheie distinct CAJ cu avocatul ales de Dvs.Arareori se intampla a se incheia un contract cadru pentru reprezentare pana la epuizarea tutror cailor de atac(dat find faptul ca nu se poate anticipa valoarea onorariilor, volumul de munca, cheltuieli suplimentare,etc).
In cazul in care aveati incheiat expres un CAJ cu un avocat si acesta nu a depus in termenul expres de recurs(acest lucru trebuie probat in primul rand cu inscrisuri,etc), puteti depune si acum recurs cu solicitarea de repunere in termen.Exista o sansa sa aveti castig de cauza.
cu respect,
av Zagrean G
Faptul ca avocatul nu a depus recurs nu cred ca este un motiv temeinic pentru a solicita repunerea in termen ...Avocatul care l-a asistat la judecarea pricinii, chiar dacă nu este împuternicit în acest sens, poate să declare recurs împotriva hotărârii.
am remarcat in cateva spete ca instanta sa considere motiv suficient de temeinic nedepunerea in termen din partea avocatului a recursului(este extrem de relevant motivul pentru care avocatul a a facut diligentele aferente).Desigur, justitiabilul are posibilitatea(in caz de respingere a repunerii in termen) a solicita daune interese...
Exista intradevar posibilitatea avocatului care l-a asistat la fond sa depuna recurs si fara acceptul expres a clientului.Dar este ceva optional, nu obligatoriu.Aici lucrurile sunt putin mai complexe: este posibil ca justitiabilul sa nu fie de acord cu motivele invocate in recurs, etc(ajungandu-se la situatii uneori..conflictuale).Lumea nu prea intelege ca in cazul in care calea de atac este direct recursul conform art 304 , .indice 1 se pot invoca orice mortive(nu trebuiesc limitate doar la cele 9 precizate expres in art 304 c pr civ) examinand practic cauza sub toate aspectele.
Cred ca este mult mai relevant faptul ca acel avocat trebuia sa-si anunte clientul de faptul ca nu va formula recurs , astfel incat acesta fie o depunea singur , fie isi angaja un nou avocat ....

Alte discuții în legătură

Procedura civila - recurs sca baloisibaloi sca baloisibaloi Buna ziua, As dori cateva pareri autorizate si daca este posibil indicarea unei practici judiciare a ICCJ in materie. SPETA CONTINE CALEA DE ATAC A ... (vezi toată discuția)
Respingere cerere de repunere in termen. Cami88 Cami88 Buna ziua. Poate cineva sa ma ajute sa inteleg: \"Respinge ca neîntemeiată cererea de repunere în termen formulată de revizuienta XY.. Respinge ca ... (vezi toată discuția)
Cale de atac respinsa neliionela neliionela buna ziua am facut recurs la dosar pt recredintare minorii si mia fost respins mentiond ,, resinge apelul cu recursu ,, va rog sami spuneti si mie ce inseamna ... (vezi toată discuția)