avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1902 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... bolnav in preaviz
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

bolnav in preaviz

Buna ziua,

Daca te imbolnavesti in perioada de preaviz ce se intimpla :(( ? Esti obligat sa recuperezi zilele care ai fost bolnav dupa ce te-ai insanatosit :sorry: ? Cum se procedeaza ?
Cel mai recent răspuns: tazyx , utilizator 14:40, 25 Decembrie 2011
@tazyx,
"Deci nu am nici o hirtie ca am fost bolnav, doar reteta eliberata de doctor".

Daca dvs. nu prezentati un cm,atunci cele 2 zile de neprezentare la serviciu pot fi pontate ca nemotivat,de aceea este indicat sa solicitati medicului macar eliberarea unei adeverinte medicale,pt. justificarea absentelor.
Atentie,absenţele nemotivate în perioada termenului de preaviz nu determină suspendarea acestuia, ca in cazul unui cm,ci pot conduce la încetarea contractului individual de muncă,disciplinar.

art.75 (3) Codul Muncii:
In situatia in care in perioada de preaviz contractul individual de munca este suspendat, termenul de preaviz va fi suspendat corespunzator, cu exceptia cazului prevazut la art. 51 alin. (2).

art51(2)Codul Muncii:
(2) Contractul individual de munca poate fi suspendat in situatia absentelor nemotivate ale salariatului, in conditiile stabilite prin contractul colectiv de munca aplicabil, contractul individual de munca, precum si prin regulamentul intern.
Multumesc.
Oricum am trimis sefului un mail in care i-am spus ca voi recupera dupa Craciun cele 2 zile in care am fost bolnav. Cred ca este de ajuns. Imbolnavirea a fost datorata conditiilor de munca. Oricum ma voi duce la servici dupa Craciun si voi recupera cele 2 zile. De fapt doar una deoarece nu am fost platit decit pentru 15 zile lucratoare, nu 16. Multumesc tuturor pentru raspunsuri.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Concediul medical si absentele nemotivate anonim anonim Concediul medical poate afecta concediul de odihna? Pentru ca la noi in firma daca ai CM , se scade proportional din Concediul de odihna. Absentele nemotivate ... (vezi toată discuția)
Concediere daniela.ilea daniela.ilea Dupa ce primesc preavizul de 20 de zile pot sa intru in concediul medical? (vezi toată discuția)
Cercetare disciplinara - absente nemotivate centru_cta centru_cta buna ziua! intrucat art. 52, alin. 1 lit a) din codul muncii s-a abrogat ce fac in cazul salariatului caruia i s-a intocmit un referat ptr absente nemotivate? ... (vezi toată discuția)